گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل: تحمیل حجاب در ایران نماد آزار جنسیتی است

گزارشگران سازمان ملل متحد در حوزه حقوق بشر، «اجرای قانون حجاب» از سوی جمهوری اسلامی را «نماد آزار جنسیتی» خواندند و درباره افزایش اقدامات سرکوب‌گرانه ناشی از قوانین حجاب اجباری و برخوردهای خشنونت آمیز ابراز نگرانی کردند.

به گزارش فرانیوز، گزارشگران حقوق بشری سازمان ملل در نامه جمعی روز جمعه ۱۴ آوریل (۲۵ فروردین‌ماه)، هشدار داده‌اند که اقدام‌های سرکوبگرانه جمهوری اسلامی ایران علیه زنان، وضعیت نقض حقوق و آزادی‌های زنان و دختران در ایران را به سطح غیرقابل قبولی می‌‌رساند.

گزارشگران حقوق بشری سازمان ملل، در بخشی از نامه جمعی خود نوشته‌اند: بسیار نگران‌کننده است که پس از ماه‌ها اعتراض سراسری، از جمله به قوانین محدودکننده حجاب، اعتراض‌هایی که به‌دنبال مرگ مهسا امینی، زن جوان ۲۲ساله، در بازداشت پلیس شکل گرفت، زنان ایرانی به‌طور فزاینده‌ای با برخوردهای تند و قهری ماموران حکومتی مواجه‌اند.

به‌نوشته گزارشگران حقوق بشری سازمان ملل، مقررات حجاب اجباری در ایران جنبه «کیفری» دارد. به این معنا که نه‌تنها زنان و دخترانی را که نمی‌خواهند به حجاب اجباری تن دهند، از دسترسی به خدمات دولتی و مراکز عمومی مانند دانشگاه‌ها، بیمارستان‌ها و… محروم می‌کند، بلکه زنان و دختران را در معرض بازداشت‌های خودسرانه و محکومیت‌های قضایی قرار می‌دهد.

کارشناسان سازمان ملل، مقررات حجاب اجباری در ایران را نمونه‌ای از نقض آزادی بیان زنان توصیف کرده‌اند که در نهایت، می‌تواند به نقض و پایمال شدن طیف وسیعی از حقوق و آزادی‌های سیاسی، مدنی، فرهنگی و اقتصادی بینجامد.

به گفته آن‌ها، این قوانین و مقررات به مقامات حکومت اجازه می‌دهند بر پوشش یا رفتار زنان در زندگی عمومی و خصوصی آنان «نظارت» و «کنترل» اعمال کنند.

مطابق رژیم کیفری جمهوری اسلامی ایران، زنان و دخترانی که تن به مقررات حجاب اجباری نمی‌دهند، ممکن است بازداشت و به دو ماه زندان محکوم شوند.

کارشناسان سازمان ملل در بخش دیگری از نامه مشترک روز جمعه خود به این نکته اشاره کرده‌اند که مقررات حجاب اجباری در ایران، برای تمامی دختران بالای ۹ سال اعمال می‌شود. هرچند در عمل، دختربچه‌ها با ورود به دبستان‌ها در سن هفت سالگی، با مقررات حجاب اجباری مواجه‌اند.

کارشناسان سازمان ملل متحد در پایان بیانیه خود همچنین خواستار اصلاح قانون اساسی و لغو تمام قوانین و مقررات تبعیض‌آمیز جنسیتی شدند.

«جاوید رحمان»، گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در ایران، «ایرنه خان»، گزارشگر آزادی بیان، «الکساندرا زانتاکی»، گزارشگر ویژه حقوق فرهنگی، و «نازیلا غنا»، گزارشگر ویژه آزادی مذهب و باورها، همراه با «کارگروه تبعیض علیه زنان و دختران سازمان ملل»، این نامه جمعی را امضا کرده‌اند.

مصی

Recent Posts

حمله سایبری آمریکا به کشتی ایرانی مظنون به جاسوسی

شبکه ان‌بی‌سی نیوز به نقل از سه مقام آمریکایی گزارش داد که دولت این کشور…

9 ماه ago

«ایکس» نشان آبی حساب‌ رسانه‌های دولتی جمهوری اسلامی را حذف کرد

شبکه اجتماعی «ایکس» نشان‌ تایید آبی و طلایی را از حساب‌ چند رسانه حکومتی ایران…

9 ماه ago

هشدار وزیر خارجه سوئد به امیرعبداللهیان: توطئه قتل یهودیان در سوئد بر روابط ما تأثیرگذار است

توبیاس بیلستروم، وزیر خارجهٔ سوئد می‌گوید به‌دنبال انتشار گزارش‌هایی از تلاش ایران برای حمله به…

9 ماه ago

هشدارها به نتانیاهو در مورد عملیات جدید ارتش؛ حمله به «رفح» فاجعه‌بار خواهد بود

رهبران کانادا، استرالیا، و نیوزیلند آتش‌بس «فوری» بشردوستانه در جنگ غزه را خواستار شدند و…

9 ماه ago

بازداشت رویا ثابت شهروند بهایی ساکن امارات در شیراز

ماموران اطلاعات سپاه در شیراز، یک شهروند بهایی ساکن امارات به نام «رویا ثابت» را…

9 ماه ago

محمدرضا کارگر پیشه مقدم، وکیل دادگستری بازداشت شد

یک وکیل دادگستری توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت و به یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی…

9 ماه ago