Categories: کیوسک امروز

کیوسک امروز؛ مصوبه خودروهای لاکچری باطل شد، حالا مانده انتشار لیست اسامی/ درخواست اخراج دیپلمات‌های سوئدی از ایران/ جهش ایران برای دستیابی به «راکتور گداخت هسته‌ای»/ رویای دلارزدایی با پیمان‌های بین‌المللی/ ایران پس از هفتم اکتبر

به گزارش فرانیوز، نگاهی داریم به عناوین و گزارشات چند روزنامه صبح کشور که در ادامه می خوانید؛

روزنامه اعتماد به موضوعی پرداخت با عنوان مصوبه خودروهای لاکچری باطل شد، حالا مانده انتشار لیست اسامی

بالاخره پیگیری‌ها در مورد حواله خودروهای لاکچری تا حدی به‌سرانجام رسید و دیوان عدالت اداری اعلام کرد پاداش ملی‌پوشان منتفی شده است. 
جنجال پاداش حواله خودرو برای بازیکنان تیم ملی از زمانی آغاز شد که خبر رسید بازیکنان می‌توانند خودروهایی وارد کنند که برای آنها دست‌کم چند ده میلیارد سود به همراه دارد. گذاشتن نتایج تیم ملی در جام جهانی کنار این پاداش و اتفاقات و حواشی اطراف جام جهانی باعث شد مردم نسبت به این مساله حساس شوند. هر چند پاداش درنظر گرفته شده اصلا ربطی به بازی‌های جام جهانی نداشت و در وهله اول بابت صعود تیم ملی به جام جهانی اعطا شده بود. در کنار حساسیت مردم تعداد زیادی از ورزشکاران رشته‌های دیگر نیز نسبت به این مساله واکنش نشان دادند و از تبعیض بین فوتبال و سایر رشته‌ها گله کردند؛ گله‌هایی که بعضا کار را به دعوا میان فوتبالیست‌ها و سایر قهرمانان کشاند. 
بعد از آن بود که ما در روزنامه اعتماد در مورد لیست حواله‌بگیرها افشاگری کردیم و نوشتیم لیست کسانی که حواله خودرو دریافت کرده‌اند با لیست کسانی که صعود تیم ملی به جام جهانی را رقم زدند تفاوت چشمگیر داشته است. در قدم نخست نام چند نفر از اعضای فدراسیون و مربیان تیم ملی در زمان صعود تیم به قطر ۲۰۲۲ حذف شده است ازجمله شهاب‌الدین عزیزی خادم رییس وقت فدراسیون، مجتبی خورشیدی سرپرست وقت فدراسیون، محمودرضا رضایی مدیاآفیسر وقت تیم ملی، دراگان اسکوچیچ سرمربی وقت تیم ملی، کریم باقری و وحید هاشمیان مربیان وقت تیم ملی و نوشتیم به جای این نفرات افراد تازه‌ای وارد لیست شدند. 

علاوه بر این افشا کردیم که نام ۱۴ یا ۱۵ نفر بدون ضابطه و بدون اینکه ارتباطی به تیم ملی داشته باشند به لیست اضافه شده. لیستی که در فدراسیون دستنویس شده و جایی خارج از فدراسیون تایپ و به نهادهای ذی‌ربط تحویل داده شده است. در همان مقطع از نهادهای نظارتی درخواست کردیم لیست اسامی کسانی که حواله خودرو دریافت کرده‌اند را منتشر کنند ولی این اتفاق نیفتاد. تاکید کردیم پای چند هزار میلیارد تومان پول وسط است و نباید ماجرای حواله‌های خودروی لاکچری مشمول گذر زمان شود. در همین حین بود که حسین کنعانی‌زادگان ملی‌پوش فوتبال کشورمان در یک برنامه تلویزیونی قیمت اتومبیل وارداتی‌اش را ۱۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد. اظهارنظری که موجی از خشم و تعجب را هم در بین مردم و هم بین اهالی ورزش به دنبال داشت و حتی طبق شنیده‌ها باعث شد سایر ملی‌پوشان هم از دست کنعانی‌زادگان دلخور شوند که چرا باعث ورود هجمه به آنها شده است. 
افشاگری رسانه‌ها از تخلفات صورت گرفته در بحث حواله‌های خودرو به اضافه فشار افکار عمومی و سایر ورزشکاران باعث شد نهادهای نظارتی و اجرایی به این موضوع حساس شوند. در وهله اول چند روز پیش سردار هادیانفر گفت خودروهای لاکچری فوتبالیست‌ها پلاک نخواهد شد مگر اینکه مصوبه رسمی دولت پشتش باشد و تازه اگر این هم محقق شود ماشین‌های امریکایی یا ماشین‌هایی که از لحاظ طبقاتی حالت فخرفروشی داشته باشند پلاک نخواهند شد. 
درنهایت روز سه‌شنبه دیوان عدالت اداری با انتشار حکمی کلا قضیه را منتفی اعلام کرد و گفت خبری از حواله خودرو برای ملی‌پوشان نیست. هیات عمومی دیوان عدالت اداری تصویب نامه‌های هیات وزیران در مورد واردات خودروهای خارجی توسط فوتبالیست‌ها را ابطال کرد. دلیل ابطال این تصویب نامه از سوی دیوان عدالت اداری، «ایجاد تبعیض ناروا بین ورزشکاران» اعلام شد. خبرگزاری قوه قضاییه ساعاتی بعد از انتشار این خبر هفت دلیل اصلی برای ابطال مصوبه واردات خودرو توسط فوتبالیست‌ها را منتشر کرد: مصوبه مصداق تبعیض ناروا و خلاف اصل سوم قانون اساسی است، عدم رعایت شرایط ماده ۴ قانون ساماندهی صنعت خودرو، عدم رعایت شرط ماده ۱۷ قانون صادرات و واردات، عدم رعایت شرایط ماده ۵ آیین‌نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات و ماده ۴۰ قانون امور گمرکی، عدم شمول معافیت گمرکی در ماده ۱۱۹ قانون امور گمرکی و سایر قوانین بر خودروی سواری خارجی، عدم شمول شرایط ماده ۱۳۸ آیین‌نامه اجرایی قانون امور گمرکی بر خودروی خارجی و درنهایت اینکه وضع این مصوبه خارج از اختیار هیات وزیران بوده است.

طبق شنیده‌ها ملی‌پوشان بعد از انتشار خبر ابطال مصوبه ناراحت شدند و این ناراحتی را به مدیران فدراسیون نیز انتقال دادند. پیام نیازمند دروازه‌بان ملی‌پوش سپاهان بعد از برد پرگل تیمش برابر هوادار نسبت به ابطال این مصوبه واکنش نشان داد و با انتقاد از اتخاذ چنین تصمیمی مدعی شد بازیکنان بابت وارد کردن این خودروها از جیب‌شان هزینه کردند. او ابراز امیدواری کرد مشکل هرچه سریع‌تر برطرف شود. 

به جز فوتبالیست‌ها و کسانی که نام‌شان به شکل غیرموجه وارد لیست دریافت‌کنندگان حواله وارد شده باقی مردم از انتشار این خبر ابراز خوشحالی کردند.

رصد شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد ورزشکاران و عموم مردم از اینکه جلوی تبعیض گرفته شده، راضی‌اند، بنابراین می‌توان گفت اقدام دیوان عدالت اداری به عنوان یک نهاد نظارتی در این زمینه قابل توجه است. همان‌طور که پیش از این اقدام پلیس راهور در پلاک نکردن خودروها با واکنش مثبت مواجه شده بود. 

با تمام این تفاسیر هنوز می‌توان کارهای مثبت دیگری در این زمینه انجام داد که مهم‌ترین آن انتشار لیست کسانی است که نام‌شان برای گرفتن حواله خودرو داده شده بود. شاید عده‌ای بگویند حالا که این مصوبه ملغی شده چه فرقی می‌کند نام چه کسانی در لیست بوده است؟ فرق می‌کند، چراکه اصلا بزرگ‌ترین تخلف در این حوزه همین ورود غیرقانونی نام افراد به لیست پاداش بازیکنان تیم ملی بوده است.

گمرگ، همین دیوان عدالت اداری و نهاد ریاست‌جمهوری یا وزارت ورزش باید ماهیت افرادی که می‌خواستند از این شرایط سوءاستفاده کنند را برای مردم روشن کنند تا تمام ابعاد پرونده «حواله گیت» مشخص گردد. 

اقدامات نظارتی در حوزه فوتبال باید روز به روز بیشتر شود. کما اینکه در مورد پاداش ۲۰ هزار دلاری که اعضای هیات رییسه فدراسیون فوتبال بابت یک برد در جام جهانی برای خودشان مصوب کردند باید اقداماتی صورت بگیرد.

البته طبق شنیده‌ها سازمان بازرسی پیگیر بازگرداندن این پول که در واقع بیت‌المال است، شده. باید آنهایی که عادت کردند از فوتبال تغذیه کنند بدون اینکه به جایی پاسخگو باشند متوجه شوند که شرایط تغییر کرده است.

روزنامه کیهان در مطلبی با عنوان درخواست اخراج دیپلمات‌های سوئدی از ایران نوشت:

جمعی از دانشجویان و خانواده شهدای ترور عصر چهارشنبه در اعتراض به رای صادر شده برای حمید نوری، توسط دادگاه تجدیدنظر سوئد در برابر سفارت سوئد در تهران تجمع کردند. تجمع‌کنندگان با سردادن شعارهایی همچون «حمید نوری آزاد باید گردد» و «حکم سیاسی سوئد ابطال باید گردد»، اعتراض خود را اعلام کردند. آنها همچنین پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آن شعارهایی مانند «استقبال سوئد از داعشی‌های دهه ۶۰»، «سوئد بهشت تروریست‌ها»، «شهروند ایرانی را آزاد کنید» و «حکم دادگاه سوئد سیاسی است»  نوشته شده بود. حاضران در این تجمع دست‌نوشته‌هایی را با خود همراه داشتند که بیانگر این بود که حاکمان رژیم سوئد تحت تاثیر رژیم صهیونیستی و منافقین حمید نوری را زندانی کردند. در این تجمع خانواده حمید نوری نیز حضور داشتند. به گزارش فارس، تجمع کنندگان در مقابل سفارت سوئد همچنین خواستار اقدامات لازم برای آزادی «حمید نوری» شدند. آبان ماه سال ۹۸ حمید نوری شهروند ایرانی، در پی پرونده‌‌سازی گروهک تروریستی منافقین، به شکل کاملا غیرقانونی و خلاف قواعد حقوق بین‌الملل توسط پلیس سوئد دستگیر شد. حمید نوری پس از ۹۲ جلسه محاکمه، در تیرماه ۱۴۰۱ علی رغم رد ادعای تروریست‌های منافقین، به شکلی کاملا ظالمانه و خصمانه توسط دستگاه قضائی سوئد به حبس ابد محکوم شد.  در توضیح روند مسخره و مضحک بی‌دادگاه سوئد همین بس که در ۹۲ جلسه رسیدگی به این پرونده تنها ۷ جلسه به دفاعیات حمید نوری اختصاص داده شد.  در روند این بی‌دادگاه، حمید نوری بارها تحت تفتیش قرار گرفت و سوئدی‌ها مدارک وی برای دفاع را در چند مرحله از بین بردند. پلیس سوئد نیز صدها صفحه یادداشت حمید نوری را توقیف و اطلاعات تبلت وی را که حاوی دفاعیاتش بود، تخلیه کرد. این دادگاه حتی حکم بدوی را دیرتر از موعد مقرر در اختیار حمید نوری قرار داد و عملا امکان دفاع مؤثر را از وی گرفت.  لازم به ذکر است، تکرار اقدامات خصمانه دولت سوئد در موضوع پرونده آقای حمید نوری باید منجر به تصمیمات قاطعانه نسبت به سفارت و ماموران سیاسی و دیپلماتیک این کشور در ایران شود. گستاخی اخیر دولت سوئد بیش از همه ناشی از عدم شدت عمل ایران نسبت به این غائله است. انتظار افکار عمومی در ایران این است که با توجه به استقرار سفارت این کشور در تهران و با توجه به اقدام خبیثانه سوئد که تنها بر اساس ادعاهای گروهک تروریستی منافقین صورت گرفته، شدت عمل بیشتری نسبت به فعالیت خصمانه ماموران سیاسی این کشور در ایران صورت گیرد. این دیپلمات‌ها بر اساس اصول حقوق بین‌الملل کارمند متخلف و عنصر نامطلوب اعلام شوند و به سرعت از کشور اخراج گردند. این کوچک‌ترین اقدام و پاسخی است که مراجع ذی‌صلاح می‌توانند در این زمینه انجام دهند. سوئدی‌ها باید بدانند همان‌گونه که افرادی همچون رهبر گروهک تروریستی الاحوازیه را به ایران منتقل کرده و مجازات کردیم، همین کار را می‌توانیم با مأموران امنیتی آنها انجام دهیم.

روزنامه شهروند در گزارشی به نام جهش ایران برای دستیابی به «راکتور گداخت هسته‌ای» نوشت:

«پژوهشکده پلاسما و گداخت هسته‌ای پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای» یکی از قدیمی‌ترین مجموعه‌های علمی پژوهشگاه در حوزه گداخت هسته‌ای کشورمان است.
در این پژوهشکده از قبل از انقلاب، پروژه‌های تحقیقاتی زیادی اجرایی شده و تاکنون پروژه‌ها و دستاورد‌های متعددی از سوی محققان آن عرضه شده است.
زمینه‌های تحقیقاتی این پژوهشکده در حوزه‌های مختلفی از جمله انرژی‌های کلان مانند راکتور‌های MCF و ICF است که در این حوزه در گروه‌های پژوهشی مختلف پروژه‌های متعددی در حال پیاده‌سازی است. حوزه کاربردی پلاسما و گداخت هسته‌ای را از دیگر زمینه‌های تحقیقاتی این پژوهشکده است و پژوهشگران پلاسما و گداخت هسته‌ای کشورمان در حوزه‌هایی همچون صنعت نفت پروژه‌هایی را اجرایی کرده‌اند و در زمینه آبگریزی سطوح، کوتینگ و لایه‌برداری نانویی با استفاده از پلاسما طرح‌هایی را با موفقیت اجرایی شده است.
  یکی از کارشناسان حوزه تولید انرژی از طریق واکنش‌های گداخت هسته‌ای درباره ورد ایران به حوزه فناوری گداخت هسته‌ای گفت: «در زمینه تولید انرژی ابتدا بشر به سمت مواد فسیلی مانند نفت، گاز و زغال‌سنگ روی آورد و بعد از آن بشر توانست با استفاده از راکتور‌های هسته‌ای و از طریق شکاف اورانیوم و تولید نوترون، اقدام به تولید انرژی کند.» وی با بیان اینکه کاربرد راکتور‌های هسته‌ای با معضلات زیادی همراه است، گفت: «این راکتور‌ها در کنار تولید انرژی می‌تواند پسماند و زباله‌های هسته‌ای را بر جای بگذارد و این امر از معضلات راکتور‌های هسته‌ای است که از طریق فرایند شکاف هسته‌ای، انرژی تولید می‌کنند. در نسل جدید راکتور‌های هسته‌ای برخلاف راکتور‌های قدیمی که با استفاده از اورانیوم به تولید انرژی می‌رسیدیم، با استفاده از هیدروژن، انرژی تولید می‌شود؛ به معنای دیگر در این سیستم‌ها با سوزاندن آب، انرژی هسته‌ای تولید می‌شود.»

این محقق اضافه کرد: «این دستاورد موجب شده بشر در سراسر دنیا هزینه زیادی صرف کند تا به نسل نوین راکتور‌های گداخت هسته‌ای (Nuclear Fusion یا همجوشی هسته‌ای) دست یابد؛ در این مسیر دو راه برای دستیابی به این نوع راکتور‌ها وجود دارد که یکی از آنها با استفاده میدان‌های مغناطیسی پرقدرت است که می‌تواند یون‌ها را محصور کند و با استفاده از واکنش‌های BT به تولید نوترون و انرژی بپردازد. در روش دوم نیز این کار با استفاده از لیزر‌های پرتوان انجام می‌شود.»
وی با بیان اینکه در روش دوم از لیزر به اطراف «قرص سوخت» می‌تابد و این لیزر‌ها از آنجایی که انرژی بسیار زیادی دارند، می‌توانند شرایط را برای ایجاد واکنش گداخت ایجاد کنند، گفت: «ما در سازمان انرژی اتمی و همچنین در دانشگاه‌ها هر دو روش تحقیقاتی را در دستور کار داریم و نتایج تحقیقات تحسین‌برانگیز بوده به گونه‌ای که مقالاتی از آنها به چاپ رسیده است.»

سلین

Recent Posts

حمله سایبری آمریکا به کشتی ایرانی مظنون به جاسوسی

شبکه ان‌بی‌سی نیوز به نقل از سه مقام آمریکایی گزارش داد که دولت این کشور…

11 ماه ago

«ایکس» نشان آبی حساب‌ رسانه‌های دولتی جمهوری اسلامی را حذف کرد

شبکه اجتماعی «ایکس» نشان‌ تایید آبی و طلایی را از حساب‌ چند رسانه حکومتی ایران…

11 ماه ago

هشدار وزیر خارجه سوئد به امیرعبداللهیان: توطئه قتل یهودیان در سوئد بر روابط ما تأثیرگذار است

توبیاس بیلستروم، وزیر خارجهٔ سوئد می‌گوید به‌دنبال انتشار گزارش‌هایی از تلاش ایران برای حمله به…

11 ماه ago

هشدارها به نتانیاهو در مورد عملیات جدید ارتش؛ حمله به «رفح» فاجعه‌بار خواهد بود

رهبران کانادا، استرالیا، و نیوزیلند آتش‌بس «فوری» بشردوستانه در جنگ غزه را خواستار شدند و…

11 ماه ago

بازداشت رویا ثابت شهروند بهایی ساکن امارات در شیراز

ماموران اطلاعات سپاه در شیراز، یک شهروند بهایی ساکن امارات به نام «رویا ثابت» را…

11 ماه ago

محمدرضا کارگر پیشه مقدم، وکیل دادگستری بازداشت شد

یک وکیل دادگستری توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت و به یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی…

11 ماه ago