به گزارش فرانیوز، نگاهی داریم به عناوین و گزارشات چند روزنامه صبح کشور که در ادامه می خوانید؛
روزنامه کیهان به مبحث فروش ۱۷ هزار میلیارد تومان از اموال مازاد بانکها پرداخت.
احمد رحمانیان در مراسم تکریم و معارفه بازرس کل استان سیستان و بلوچستان با تاکید بر اینکه فساد باعث فرار سرمایه گذار میشود :گفت فساد باعث از بین رفتن امنیت سرمایه گذاری میشود و
فرار سرمایه گذار را به همراه دارد.
وی با اعلام اینکه سازمان بازرسی اقدامات مؤثری را انجام ،داده اظهار کرد در دوران تحول
و تعالی اقدامات زیادی انجام شده که به عنوان نمونه میتوان به برنامه نظارت و بازرسی مسدودسازی گلوگاههای فساد اشاره کرد که به طور هماهنگ در سراسر کشور در حال انجام است.
رحمانیان ادامه داد: در سازمان بازرسی کل کشور هیچگونه خط قرمزی برای اقدامات نظارتی و مبارزه با فساد وجود ندارد یکی دیگر از اولویتهای سازمان بازرسی حمایت از واحدهای تولیدی است و امسال ۱۱۰ واحد تولیدی با ورود سازمان بازرسی احیا شد.
قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به ورود سازمان بازرسی به موضوع بنگاهداری بانکها بیان کرد: از ابتدای سال جاری با ورود سازمان بازرسی بیش از ۱۷ هزار میلیارد تومان از اموال و سهام بانکها به فروش رفته و همچنین بیش از ۱۱۰۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی شناسایی و وصول شده است.
این مقام ارشد قضائی با انتقاد از برخی انتصابات در سیستمهای اداری بدون شایسته سالاری اظهار :کرد این اقدام در وهله اول اصل برابری را زیر سؤال میبرد و باعث بی انگیزه شدن افراد متخصص می.شود همچنین عدم شناخت اولویتهای دستگاه اجرائی و اتلاف منابع مادی و انسانی را به همراه دارد و دستگاه را فاقد هرگونه اثربخشی و کارایی لازم میکند
رحمانیان همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگاران پیرامون برنامه های نظارتی سازمان بازرسی برای مبارزه با قاچاق سوخت گفت: در سازمان بازرسی کل کشور با توجه به قاچاق روزانه میزان قابل توجهی سوخت در سراسر کشور به ویژه استان سیستان و بلوچستان یک برنامه نظارتی برای کل کشور طراحی شده که در صورت اجرائی شدن برنامه به عهده بازرسی امور نفت است بر این اساس عملکرد مسئولان و دستگاه ها از بعد نظارتی بررسی و در چارچوب قانون و مقررات اقدامات لازم انجام خواهد شد.
قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور تأکید کرد: علاوه بر این سازمان بازرسی راهکارها و پیشنهادات خود را در حوزه مبارزه با قاچاق سوخت ارائه میدهد تا این موضوع به حداقل ممکن برسد.
روزنامه ابرار اقتصادی از ناترازی ۳۰۰ میلیون مترمکعب گاز در زمستان سرد خبر داد.
سال گذشته سال و خیزی برای تامین گاز در زمستان بود اما امسال به نظر می رسد با توجه به اقدامات انجام شده شرایط بهتر از سال گذشته باشد.
سال گذشته تأمین گاز برای مصرف مردم و صنایع به سختی انجام شد با این حال دولت موفق شد بدون قطع کردن مصرف عمومی مردم زمستان را سپری کند، اما در سال گذشته بسیاری از صنایع از قطع گاز گله داشتند زیرا بسیاری از شرکتهای تولیدی مجبور به جیره بندی یا قطع مصرف گاز شدند امسال اما دولت سعی دارد با اقدامات جدید از ضرر مالی به صنایع جلوگیری کند، از مهمترین آنها میتوان به افزایش سو آپ گاز و امضای قرارداد واردت گاز از ترکمنستان و بهره برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی نام برد.
افزایش سوآپ و انعقاد واردات گاز از ترکمنستان به گفته وزیر نفت، به زودی قرارداد واردات گاز ایران از ترکمنستان امضا میشود که بر اساس آن ایران واردات گاز را آغاز میکند.
ترکمنستان چهارمین کشور دارنده منابع گازی جهان است و ایران هم ظرفیت دریافت روزانه ۴۰ تا ۵۰ میلیون متر مکعب گاز را به منظور واردات و انتقال در مرزهای خود دارد.
به گفته اوجی ایران میخواهد سهم تـ تجارت گازی (سوآپ ترانزیت، خرید و فروش خود در افزایش دهد این موضوع میتواند برای هر دو کشور مزایای زیادی به همراه داشته باشد.
اگرچه سو آپ گاز از ۵ میلیون متر مکعب به ۱۰ میلیون متر مکعب افزایش پیدا کرده است اما هنوز اطلاعات دقیقی از واردات گاز منطقه را از این کشور وجود ندارد.
ذخیره سازی گاز یکی از بهترین و به صرفه ترین اقدامات در حوزه انرژی ،است، می توان گاز را در فصل بهار و تابستان در مخازن ذخیره کرده تا در فصل سرما کشور به مشکل نخورد.
سرمای بی سابقه سال گذشته باعث شد پروژه های ذخیره سازی گاز احیا شوند تا به عنوان یکی از راهکارهای مناسب برای جبران ناترازی گاز با هدف افزایش انعطاف و پایداری شبکه انتقال گاز در دستور کار قرار بگیرند.
فرشید خیبری مدیر عامل شرکت نفت و گاز شرق اوایل مهر ماه در رابطه با توان تولید این شرکت و دارا بودن بزرگترین مخزن ذخیره سازی گاز گفته شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق با توان تولید بیش از ۶۲ میلیون متر مکعب در روز نقش مهمی در تأمین انرژی شرق و شمال شرق کشور را به عهده دارد. همچنین این شرکت دارای بزرگترین تأسیسات ذخیره سازی گاز طبیعی با ظرفیت بیش از دو میلیارد متر مکعب و توان بازتولید ۲۰ میلیون متر مکعب در روز در ماه های سرد سال است.
به گفته مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران هنوز ناترازی ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون متر مکعبی گاز در کشور وجود دارد و باید علاوه بر افزایش تولید و ذخیره سازی و تبادل گاز اقدامات اساسی برای کاهش مصرف خانگی و صنایع انجام داد تا مشکل ناترازی گاز از بین رود. برآوردها نشان میدهد بسیاری از صنایع بزرگ کشور مانند پتروشیمی با استهلاک و افزایش مصرف روبرو هستند و باید اقدامات اساسی جهت به روزرسانی دستگاه های خود انجام دهند تا بتوانند با مصرف انرژی کمتر محصول بیشتری تولید کنند.
روزنامه تجارت درباره دورنمای نگرانکننده بازار کار نوشته است:
در شرایطی که بازار کار ایران از جهت بیکاری افراد تحصیلکرده در وضعیت نامناسبی بسر میبرد و حتی تقریبا نیمی از زنان تحصیلکرده شغل مناسبی ندارند، حالا با موج ورود مهاجران تحصیلکرده میتواند وضعیت بدتری را تجربه کند به گزارش تجارت، بر همین اساس کارشناسان معتقدند در صورتی که سیاستگذار برنامه مناسبی برای شیوه ورود مهاجران و پناهندگان به کشور اتخاذ نکند، اقتصاد ایران دچار آسیبهای جدی خواهد شد.
عضو هیات علمی موسسه آموزش پژوهش و مدیریت برنامه ریزی با بیان اینکه تا قبل از وقایع اخیر و ورود طالبان به افغانستان، دو سوم مهاجران به ایران کارگران غیر ماهر و ساده بودند؛ اما حالا با مهاجرانی روبرو هستیم که تحصیلکرده هم هستند و دیگر مثل سابق با افراد بی سواد مواجه نیستند گفت: ایران در حال حاضر با صدها هزار تحصیلکرده بیکار روبرو است که در برخی شهرهای کشور، درگیریهایی بین ایرانیها و افغان ها بر سر فرصت های شغلی وجود دارد که این وضعیت را نگران کننده کرده است. غلامعلی فرجادی، عضو هیات علمی موسسه آموزش، پژوهش و مدیریت برنامه ریزی با انتقاد از نظام آماری کشور گفت: به دلیل نبود اطلاعات دقیق درباره تعداد مهاجران، تمامی تحلیل ها در این حوزه در یک فضای مبهم و تاریک قرار دارد؛ اما به طور کلی ایران کشور مهاجرپذیری نبوده؛ مگر در ۴۰ سال اخیر که عمده مهاجران هم افغان بوده اند، ضمن اینکه در بخش مهاجر فرستی هم پس از پیروزی انقلاب اسلامی، شاهد موج های مختلف مهاجرت بوده ایم که البته مهاجران ایرانی از افراد ممتاز جامعه بودهاند و به حق فرار نخبگان نامگذاری شده است. این اقتصاددان افزود: اکثر پژوهشهایی که تاکنون درباره مهاجرپذیری انجام شده مربوط به مهاجرت های داخلی است و اطلاعات دقیقی در این رابطه وجود ندارد، به طور مثال از ۴ میلیون نفر تا ۱۵ میلیون نفر تعداد مهاجران افغانستانی اعلام می شود که این شکاف آماری تعجب آور است. فرجادی همچنین گفت: مرکز آمار مدعی است که صرفا وظیفه ثبت و جمع آوری اطلاعات را دارد؛ اما نکته این است که باید داده ها تحلیل شوند.
همانطور که در بسیاری از کشورها موسساتی وجود دارند که داده ها را تحلیل و تفسیر می کنند و می توان به نتیجه مطلوبی رسید. این اقتصاددان که در نشست تخصصی آثار اقتصادی ورود مهاجران به کشور سخن می گفت ادامه داد: در کنار آثار اقتصادی ورود مهاجران، باید به پیامدهای سیاسی و فرهنگی هم توجه کرد؛ این در حالی است که بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ ایران، ۲.۵ میلیون نفر مهاجر افغان داشته؛ اما اکنون به یکباره ظرف دو سال بر اساس گزارشهای رسمی، میزان مهاجران افغان به ۵ میلیون نفر رسیده است. وی افزود: نکته مهم این است که تا قبل از وقایع اخیر و موج ورود مهاجران افغان دو سوم این افراد کارگران غیر ماهر و ساده بودند؛ اما حالا با مهاجرانی روبرو هستیم که تحصیلکرده هم هستند و دیگر مثل سابق با افراد بی سواد مواجه نیستیم .
این استاد اقتصاد با اشاره به اینکه جنس مهاجران جدید با مهاجران قدیمی متفاوت است، تصریح کرد: بر اساس تحلیلهایی که صورت گرفته ساختار مهاجران جدید کاملا متفاوت است چون بسیاری از آنها به دلیل نبود آزادیهای سیاسی و اجتماعی در واقع فرار کردهاند و پناهنده محسوب می شوند. این مهاجران جدید مانند مهاجران سابق، از افرادی نیستند که به دلیل فقر و گرسنگی از کشور خودشان خارج شده باشند؛ بلکه در بین آنها متخصص هم وجود دارد و از پایگاه اجتماعی بالایی هستند فرجادی هشدار داد جمعیت فعال اقتصاد ایران ۲۵ میلیون نفر است و اگر جمعیت مهاجران جدید را تحلیل کنیم مشاهده میشود که ۱۰ درصد از بازار کار ایران به افراد یک کشور خاص یعنی افغانستان تعلق دارند که این مساله خطرناکی است.
وی تاکید کرد هیچ کشوری ۱۰ درصد از بازار کار خود را تقدیم مهاجران یک کشور نمی کند مثلا کشوری مثل کانادا با برنامه ریزی دقیق مشاغل مورد نیاز را اعلام می کند و حتی به نوعی روی فرد مهاجر متخصص سرمایه گذاری می کند تا با ماندن و زندگی در این کشور همانند یک کانادایی در خدمت اقتصادشان باشد.
فرجادی گفت نرخ مشارکت اقتصادی ایران از ۱۵۰ کشور جهان پایین تر است؛ اما آیا چنین کشوری نیاز به نیروی کار مهاجر دارد؟ ما با صدها هزار تحصیلکرده ایرانی بیکار روبرو هستیم و سوال این است که آیا نیاز به نیروی کار داریم؛ آن هم در شرایطی که هم اکنون در بعضی شهرهای کشور درگیری هایی بین ایرانی ها و افغانستانی ها منتشر میشود که نگران کننده است و اگر همین وضع رها شده ادامه یابد شاهد شدت گرفتن درگیری و منازعات سیاسی و امنیتی خواهیم بود. وی تصریح کرد: نباید ادامه چنین روندی باعث شود که شاهد مهاجر ستیزی در کشور باشیم، بلکه دو ملت ایران و افغانستان ریشه های مشترک دارند و تقابل بین دو کشور نباید اتفاق بیفتد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: کمک هایی که سازمان ملل به جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با مهاجران افغان میدهد بسیار ضعیف است و نمی تواند پاسخگوی نیازمندی های اولیه اتباع هم .باشد. شهریار حیدری در رابطه با حضور مهاجرین افغان در ایران گفت در تمام دنیا هر کشوری قانون خاص خود را برای پذیرش مهاجرین و پناهجویان دارد و سال های سال است ایران میزبان پناهجویان افغانی است. عده ای به دلیل ناامنی مستمر در کشور افغانستان، به جمهوری اسلامی ایران پناه آوردند و دارای کارت سبز اداره اتباع و مهاجرین وزارت کشور هستند و مانند شهروند ایرانی از آموزش و خدمات بهره مند می شوند. وی اظهار کرد: تعداد زیادی از این مهاجرین به صورت غیر مجاز وارد کشور شده و در نقاط مختلف کشور ساکن شدند که باید ساماندهی شوند اما وزارت کشور به تنهایی قادر به ساماندهی این افراد نیست بنابر این دولت با تمام توان باید همراهی کند و اعتبار لازم را در اختیار وزارت کشور قرار دهد. حیدری در پایان خاطر نشان کرد یکی از تبعات مهاجرت های بی رویه و غیر متعارف بحث اثر گذاری بر اقتصاد کشور است و جمهوری اسلامی ایران برای جمعیت خودش هر ساله در حوزه کالاهای استراتژیک بودجه ریزی میکند اما وقتی هر ساله چند میلیون نفر به این جمعیت اضافه شوند قطعا مخل نظم در حوزه اقتصاد و معیشت خواهد بود اما به این معنی نیست که کسی بخواهد برخوردی با این اتباع داشته باشد بلکه برخورد بر عهده دولت و دستگاههای قانونی است و افرادی که احساساتی با آنها برخورد کنند رفتار غیر قانونی انجام داده اند.
روزنامه جوان درباره آغاز مرحله دوم اجرای توافق ۲۵ ساله ایران و چین نوشت:
وزیر اقتصاد با بیان اینکه تشکیل کمیسیون مشترک ایران و چین در پکن نخستین گام در اجرای طرحهای توافق ۲۵ ساله بود گفت در دومین گام مجموعه دیگری از توافقات روی طرح های دولتی وزارتخانه های متناظر ایران و چین برقرار شد.
به گزارش «جوان» به نقل از صداوسیما، سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت پیاده سازی و عملیاتی شدن طرحهای مربوط به توافق ۲۵ ساله ایران و چین نیازمند مجموعه ای از هماهنگی ها بین بخشهای دولتی و خصوصی کشور بود که نخستین گام در مسیر اجرایی شدن آن پس از سفر رئیس جمهور کشورمان به پکن در تیر ماه امسال انجام و کمیسیون مشترک ایران و چین در پکن برگزار شد.
خاندوزی اضافه کرد: دومین گام با حضور آقای مخبر، معاون اول رئیس جمهور کشورمان و وزیر اقتصاد به عنوان رئیس کمیسیون مشترک و همچنین وزیر صنعت، معدن و تجارت و نیز معاونان برخی وزارتخانه های اقتصادی و معاون اقتصادی وزارت امور خارجه کشورمان برداشته شد و مجموعه دیگری از توافقات روی پروژه های مشخص در بین بخشهای دولتی وزارتخانه های متناظر ایران و چین برقرار شد و روی جزئیات اجرای پروژه ها هم توافق صورت گرفت.
رئیس کمیسیون مشترک ایران و چین ادامه داد: در رابطه با بخش خصوصی هم شرکتهایی از ایران که در چین فعالیت داشتند و برخی شرکت های بزرگ چینی که در ایران مشغول و با موانعی مواجه بودند که موانع پیش روی آنها هم با دستور مساعد مقامات ذی ربط برطرف شد و ما آماده ایم که در ماههای آینده هم در جهت هدف گذاری تجاری و هم در جهت هدف گذاریهای سرمایه گذاریهای بلندمدت بین دو کشور شاهد به ثمر نشستن طرحهای بسیار خوبی با ارقام بسیار قابل توجه در حوزه سرمایه گذاریهای خارجی باشیم.
روزنامه شرق نوشت: خودروی ۱۵ هزار دلاری ۴۰ هزار دلار فروخته میشود
نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: در سازمان حمایت از مصرف کننده قیمت خودروی ۱۵ هزار دلاری را ۴۰ هزار دلار کرده،ایم از کدام مصرف کننده حمایت میکنید؟
جلال رشیدی کوچی گفت: روی یک خودروی وارداتی دو بار مالیات بر ارزش افزوده ۹ درصدی اعمال میشود یعنی دولت دستش در جیب مردم است یک بار وقتی خودرو وارد می شود ۹ درصد پرداخت می شود آیا این را مجلس تصویب کرده است؟ بعد قیمت گذاری میشود و ۷۰۰ میلیون تومان را تبدیل به دو میلیارد تومان میکنیم بعد روی دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان دوباره یک ۹ درصد دیگر مالیات میگیریم. این موضوع دست کیست؟ اختیارش با کیست؟ اختیارش با دولت یا وزیر صمت است.
او گفت: شوراها و سازمانهای متعددی را درست کرده ایم و نام آنها را هم سازمان حمایت از مصرف کننده گذاشته.ایم آن وقت در سازمان حمایت از مصرف کننده قیمت خودروی ۱۵ هزار دلاری را ۴۰ هزار دلار کرده ایم از کدام مصرف کننده حمایت میکنید؟ باید اینها را حل کنیم وگرنه راهکار تا دلتان بخواهد هست.
شبکه انبیسی نیوز به نقل از سه مقام آمریکایی گزارش داد که دولت این کشور…
شبکه اجتماعی «ایکس» نشان تایید آبی و طلایی را از حساب چند رسانه حکومتی ایران…
توبیاس بیلستروم، وزیر خارجهٔ سوئد میگوید بهدنبال انتشار گزارشهایی از تلاش ایران برای حمله به…
رهبران کانادا، استرالیا، و نیوزیلند آتشبس «فوری» بشردوستانه در جنگ غزه را خواستار شدند و…
ماموران اطلاعات سپاه در شیراز، یک شهروند بهایی ساکن امارات به نام «رویا ثابت» را…
یک وکیل دادگستری توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت و به یکی از بازداشتگاههای امنیتی…