Categories: کیوسک امروز

کیوسک امروز؛ رد صلاحیت روحانی سیاسی است/ زیر پوست تهدید انگلیس از سوی روسیه/ آمریکا و عراق مذاکرات در باره خروج نیروهای ائتلاف خارجی را آغاز کردند/ چراغ سبز واشنگتن برای فروش جنگنده‌های اف ۱۶ به آنکارا/ بیانیه تروئیکای اروپایی درباره پرتاب ماهواره ثریا

به گزارش فرانیوز، نگاهی داریم به عناوین و گزارشات چند روزنامه صبح کشور که در ادامه می خوانید؛

روزنامه اعتماد نوشت: رد صلاحیت روحانی سیاسی است

روشن است که ردصلاحیت حسن روحانی، موضوعی سیاسی است و ایشان بنا به دلایل سیاسی احراز صلاحیت نشده است.

وقتی شخصیتی که سال‌های مستمر در شورای عالی امنیت ملی کشور مسوولیت داشته، ۵دوره نماینده مجلس، دو دوره نایب‌رییس مجلس، عضو مجلس خبرگان رهبری و نهایتا ۸ سال رییس‌جمهور کشور بوده، ردصلاحیت می‌شود، طبیعی است که با یک شرایط عادی طرف نیستیم. افراد و جریاناتی در حاکمیت تلاش می‌کنند از طریق انحصارگرایی، تعداد زیادی از افراد نقش‌آفرین در سال‌های ابتدایی انقلاب را از قطار نظام پیاده کرده و خالص‌سازی مورد نظر خود را عملی کنند.

این نوع ردصلاحیت‌ها و حذف‌ها دقیقا در جهت خالص‌سازی و انحصارگرایی ارکان حکومت از افراد طرفدار جمهوریت است. هیچ نام دیگری بر آن نمی‌توان گذاشت. اما نمی‌توان تردید داشت که این اتفاق عملا منجر به عدم مشارکت در انتخابات خواهد شد. در واقع جریانی که قصد دارد قدرت را در کشور یکدست کرده و آن را قبضه کند و اساسا برایش اهمیتی ندارد که مردم در انتخابات شرکت کنند یا نه، اقدام به حذف روحانی هم کرده است.

اما ردصلاحیت حسن روحانی را می‌توان با ردصلاحیت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در سال ۹۲ شبیه سازی کرد. تنها تفاوت این دو رخداد آن است که آیت‌الله هاشمی رفسنجانی برای انتخابات ریاست‌جمهوری ردصلاحیت شد و حسن روحانی برای انتخابات خبرگان رهبری. 

معتقدم شورای نگهبان، اساسا همتراز حسن روحانی نیست که بخواهد درباره ردصلاحیت او اعلام نظر کند. در این میان، سطوح بالاتری از ارکان حاکمیت باید به این بحث ورود و این ردصلاحیت را کان لم یکن کرده و روحانی را واجد صلاحیت اعلام کند. ما قبل از سال ۱۴۰۰، بارها هشدار و تذکار داده و پیش‌بینی کردیم که این نوع ردصلاحیت‌ها باعث کاهش مشارکت در انتخابات می‌شود. قطعا ردصلاحیت چهره‌ای که ۸ سال رییس‌جمهور این کشور بوده و ۲۴ میلیون رای در آخرین انتخاب خود کسب کرده، بخش‌های زیادی از شهروندان را که به انقلاب و کشور اعتقاد داشتند دچار یأس ساخته و باعث ریزش‌های بسیاری می‌شود.

ریزش این طیف‌های مردمی به سبد اقبال براندازها می‌افزاید. این رفتارها به جز تضعیف جمهوریت نظام هیچ معنای دیگری ندارد. با چه استدلالی؟ چه رویکردی، چه دورنمایی؟ روحانی ردصلاحیت شده است.

جامعه این ردصلاحیت را هضم نمی‌کند. به نظرم لازم است شخص رهبری در این زمینه وارد شده و مساله ردصلاحیت روحانی را دنبال کند. ردصلاحیت این نوع افراد به نفع انتخابات، مشارکت و نهایتا به نفع کشور نخواهد بود.

این نوع رخدادها باعث شادی آن دسته از افراد و گروه‌هایی می‌شود که ذیل گروه‌های اقلیت تعریف می‌شوند. این افراد در یک انتخابات مشارکتی به هیچ‌وجه شانسی برای پیروزی ندارند، بنابراین از طریق ردصلاحیت افراد صاحب شانس، تلاش می‌کنند زمینه پیروزی خود را فراهم سازند.

جریاناتی که اساسا جمهوری اسلامی را قبول نداشته و تنها حکومت اسلامی را قبول دارند. به نظر من نگرش و نگاه حکومت اسلامی که از آستین شورای نگهبان و هیات‌های نظارت بیرون آمده باعث افزایش ردصلاحیت‌ها شده است.

این طیف‌های افراطی، طرفداران جمهوریت نظام را ردصلاحیت می‌کند تا به زعم خود جمهوریت نظام را تضعیف سازد. از این منظر آینده روشنی را از مسیر ردصلاحیت‌ها برای کشور نمی‌توان پیش‌بینی کرد. کسانی که با همه مشکلات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی به دنبال ایجاد تحول در کشور از طریق انتخابات بودند، ناامید شده و اعتقاد خود را به انتخابات از دست می‌دهند. 

روزنامه تجارت در مطلبی با عنوان زیر پوست تهدید انگلیس از سوی روسیه با قلم مرتضی مکی، کارشناس مسائل اروپا نوشته است:

سخنان اخیر یکی از نمایندگان مجلس روسیه در مورد احتمال حمله این کشور به لندن را باید در قالب یک سابقه تاریخی مورد ارزیابی قرار داد. از گذشته تاکنون روسیه و بریتانیا بر سر بسیاری از مسائل با یکدیگر تقابل علنی داشته‌اند و حتی در زمان جنگ سرد و پس از آن هم این دو با یکدیگر درگیر بودند و حالا هم شاهد آن هستیم که دو طرف قصد دارند یکدیگر را مورد هجمه قرار دهند.

توجه کنید که خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا که با عنوان برگزیت شناخته می‌شود به نوعی باعث شد که لندن یک نقش جدید را در معادلات جهانی برای خود مشخص کند. در این میان در پرونده اوکراین هم شاهد آن هستیم که مقامات انگلیس بیش از مقامات ایالات متحده به کی‌یف سفر کردند و حالا هم حتی این پرونده را بیش از مابقی کشورهای اروپایی پیگیری می‌کنند.

در این میان تحولات داخلی آمریکا هم باعث شده که مواضع روس‌ها تقویت شود؛ چراکه بحث پیروزی مجدد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا مطرح است و باعث شده که لندن بیش از گذشته فعال شود. توجه داشته باشید که حتی اگر همین حالا هم توافق در مورد اوکراین عملیاتی شود باز هم روابط روسیه با غرب به حالت قبل باز نخواهد گشت.

در دوران ریاست جمهوری ترامپ مواضع لندن نسبت به سایر کشورهای دیگر متفاوت بود و انگلیس سعی می‌کرد کمتر وارد چالش با واشنگتن در حوزه ناتو و حتی تجارت بین‌الملل شود.

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: آمریکا و عراق مذاکرات در باره خروج نیروهای ائتلاف خارجی را آغاز کردند

نخستین نشست کمیته نظامی عالی مشترک میان عراق و ائتلاف بین المللی دیروز با نظارت نخست وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق در بغداد برگزار شد.

گفته شده است مهمترین محور این مذاکرات بررسی خروج نیروهای ائتلاف خارجی به ریاست آمریکا از عراق میباشد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی نخست وزیری عراق دفتر نخست وزیری عراق در بیانیه ای علام کرد: نخستین نشست کمیته نظامی عالی مشترک میان عراق و ائتلاف بین لمللی به فرماندهی آمریکا روز شنبه با تظارت محمد شیاع السودانی، نخست وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق در غداد برگزار شد.

متخصصان نظامی، پایان ماموریت نظامی ائتلاف بین المللی علیه داعش پس از یک دهه آغاز این ماموریت و موفقیت گسترده در تحقق آن با شراکت یا نیروهای امنیتی و نظامی عراق را بر عهده خواهند گرفت.

پس از این نشست، فعالیت کمیته عالی نظامی در سه کارگروه تهدید داعش نیازهای عملیاتی و آنی تقویت تواناییهای فزاینده نیروهای امنیتی عراق آغاز خواهد شد.

در این بیانیه آمده است: در سایه این ررسی و بازنگری جدول زمان بندی مشخص پایان ماموریت نظامی ائتلاف بین المللی و انتقال به روابط امنیتی دوجانبه میان عراق و آمریکا و کشورهای عضو ائتلاف بین المللی و روابط دوجانبه فراگیر با این کشور با پایبندی به توافقنامه چارچوب استراتژیک میان عراق و آمریکا در سال ۱۳۸۷ و همچنین پایبندی به امنیت مستشاران ائتلاف بین المللی در مرحله مذاکره در سراسر کشور و حفظ ثبات و جلوگیری از تشدید تنش تدوین “خواهد شد.

در بیانیه دفتر نخست وزیری عراق بیان شد: “السودانی در این نشست از نقش و کمک ائتلاف بین المللی به عراق در مبارزه با گروه تروریستی داعش قدردانی و تمایل عراق برای انتقال به مرحله روابط دوجانبه با همه کشورهای عضو ائتلاف بین المللی را بیان کرد.

نخست وزیر عراق از این توافق که ثمره یک سال گفتگوی مشترک و تبادل دیدارها به شمار میرود و بخشی از وفاداری دولت در انجام برنامه خود و تعهداتی است که به ملت داده است، استقبال کرد فرمانده کل نیروهای مسلح‌ عراق بر تمایل عراق برای انتقال به مرحله روابط فراگیر و جامع براساس همکاری و دوستی بین المللی با کشورهای عضو ائتلاف و در راس آن آمریکا تأکید کرد.

روزنامه شرق درباره چراغ سبز واشنگتن برای فروش جنگنده‌های اف ۱۶ به آنکارا نوشت:

رئیس جمهوری ترکیه سرانجام مصوبه پارلمان این کشور برای پیوستن سوئد به ناتو را امضا کرد پارلمان ترکیه با ۲۸۷ رأی موافق در برابر ۵۵ رأی مخالف درخواست عضویت سوئد در ناتو را تصویب کرده بود پیش از این آنکارا با عضویت سوئد به دلیل آنچه حمایت این کشور از «تروریسم» می خواند مخالف بود ترکیه استکهلم را به حمایت از حزب غیر قانونی کارگران کردستان (پ.ک.ک) در سوئد متهم میکند.

با تأیید پارلمان و امضای اردوغان به این ترتیب یکی از مهمترین موانع عضویت سوئد در ناتو پس از ۲۰ ماه کشمکش میان اعضای این سازمان و آنکارا برداشته شد با وجود این پیوستن سوئد به این ائتلاف نظامی مستلزم موافقت مجارستان است. بوداپست که روابط نسبتا نزدیکی با روسیه دارد با عضویت سوئد در ناتو مخالف است پس از موافقت پارلمان و رئیس جمهور ترکیه با ورود سوئد به ناتو وزارت امور خارجه آمریکا با فروش جنگنده های اف ۱۶ به ترکیه موافقت کرد.

به گفته سازمان همکاری امنیتی دفاعی آمریکا وزارت امور خارجه این کشور با فروش ۴۰ جت جدید اف ۱۶ به ترکیه موافقت کرده است این سازمان همچنین با فروش ۴۰ فروند جنگنده اف ۳۵ به همسایه ترکیه یونان موافقت کرده است. سازمان همکاری امنیتی دفاعی، کنگره آمریکا را از فروش جتهای جنگنده به ترکیه و یونان مطلع کرده است.

این سازمان گفت که هزینه خرید جنگنده ها برای ترکیه تا ۲۳ میلیارد دلار برآورد شده است. ارزش خرید یونان تا ۸.۶ میلیارد دلار است. این قرارداد عظیم شامل کیتهای نوسازی برای ۷۹ فروند جنگنده های اف ۱۶ ترکیه نیز میشود. یکی از شروط ترکیه برای موافقت با پیوستن سوئد به ناتو دریافت جنگنده های آمریکایی بود پیوستن عضوی جدید به ناتو مستلزم توافق تمام کشورهای عضو است. حمله تمام عیار روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ بر اهمیت ترکیه عضو ناتو در منطقه دریای سیاه افزوده است.

بن کاردین، رئیس کمیته روابط خارجی سنا، یکی از چهار کمیته کلیدی که باید بر فروش جنگنده ها مهر تأیید میزد گفت که موافقتش با درخواست ترکیه برای خرید اف ۱۶ منوط به تأیید عضویت سوئد در ناتو از سوی ترکیه بوده است.

این سناتور دموکرات هم زمان افزود: «اما اشتباه نکنید، این تصمیمی نبود که من به آن به سادگی پرداخته باشم و وضعیت حقوق بشر در ترکیه باید بهبود یابد. اکنون مجارستان تنها عضو ناتو است که هنوز الحاق سوئد را تصویب نکرده اگرچه اخیرا نشانه هایی از پیشرفت دیده شده است.

به گزارش گاردین وزارت امور خارجه ترکیه نیز در بیانیه ای در این زمینه اعلام کرد که آنکارا ۴۰ فروند اف ۱۶ جدید دریافت خواهد کرد و ناوگان فعلی خود را به ۷۹ جت افزایش میدهد یک مقام آمریکایی با تأکید بر ماهیت بسیار حساس این مذاکرات گفت ایالات متحده تا زمانی که اسناد تصویب عضویت سوئد از ترکیه به واشنگتن نرسیده بود، به این معامله چراغ سبز نشان نداد.

روزنامه هم‌میهن در مطلبی با عنوان بیانیه اروپا و واکنش تهران نوشت:

سخنگوی وزارت امور خارجه بیانیه مداخله‌ جویانه سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان در خصوص پرتاب ماهواره بومی تحقیقاتی «ثریا» را محکوم کرد. 

ناصر کنعانی اظهار داشت: «دستیابی به پیشرفت‌های علمی و تحقیقاتی از جمله در حوزه هوا-فضا، حق مسلّم و مشروع جمهوری اسلامی ایران بوده و این‌گونه اظهارات مداخله‌جویانه که حاکی از نگرش‌های خودمحورانه کشورهای یادشده نسبت به پیشرفت‌های ایران است، در عزم و اراده ملت ایران برای پیشرفت مستمر در حوزه علم و فناوری خللی ایجاد نخواهد کرد.»

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: «به‌رغم برخی تفاسیر خودسرانه برخاسته از تمایلات یکجانبه‌گرایانه برخی طرف‌ها، وفق مقررات بین‌المللی، محدودیتی در خصوص فعالیت‌های علمی و کاربردی جمهوری اسلامی ایران در حوزه تحقیقات فضایی وجود ندارد و بر این اساس کشورمان تحمیل چنین رویکردهای نامتعارفی را کاملاً مردود شمرده و با قاطعیت رد می‌کند.»

کنعانی تصریح کرد: «جمهوری اسلامی ایران طبق موازین و مقررات بین‌المللی و در راستای تحقق حقوق خود به‌ویژه حق توسعه و پیشرفت، استفاده از فناوری‌های صلح‌آمیز در مسیر توسعه علمی – تحقیقاتی را برای خود مفروض و محفوظ دانسته و در این مسیر منتظر نظرات برخی کشورها که درصدد تحمیل آرا و اقدامات یکجانبه خود بر دیگران هستند، نخواهد بود.»

تروئیکای اروپا در بیانیه‌ای مشترک به پرتاب ماهواره ثریا واکنش نشان داده‌بودند.به گزارش ایسنا، باوجود اینکه محدودیت‌های موشکی ایران پیش از این به پایان رسیده است، تروئیکای اروپا در ادامه بیانیه خود مدعی شدند: «ایران علی‌رغم درخواست‌های مکرر بین‌المللی برای توقف آن و پس از سال‌ها نادیده گرفتن محدودیت‌های سازمان ملل به توسعه برنامه موشکی خود ادامه می‌دهد.»

همچنین در این بیانیه ادعا شده است: «پرتاب‌هایی از این دست به ایران امکان آزمایش فناوری را می‌دهد که می‌تواند برای توسعه بیشتر برنامه موشک‌های بالستیک خود که تهدیدی مهم برای امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی است، استفاده کند.» 

این سه کشور اروپایی با تکیه بر ادعاهای بی‌اساس خود علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران مدعی شدند: «ما نگرانی‌های دیرینه‌ای در مورد فعالیت‌های ایران در رابطه با فناوری‌های موشک بالستیک داریم که قادر به حمل سلاح هسته‌ای هستند. این نگرانی‌ها با توسعه برنامه هسته‌ای ایران که فراتر از همه توجیهات غیرنظامی معتبر است، افزایش می‌یابد.»

سلین

Recent Posts

حمله سایبری آمریکا به کشتی ایرانی مظنون به جاسوسی

شبکه ان‌بی‌سی نیوز به نقل از سه مقام آمریکایی گزارش داد که دولت این کشور…

11 ماه ago

«ایکس» نشان آبی حساب‌ رسانه‌های دولتی جمهوری اسلامی را حذف کرد

شبکه اجتماعی «ایکس» نشان‌ تایید آبی و طلایی را از حساب‌ چند رسانه حکومتی ایران…

11 ماه ago

هشدار وزیر خارجه سوئد به امیرعبداللهیان: توطئه قتل یهودیان در سوئد بر روابط ما تأثیرگذار است

توبیاس بیلستروم، وزیر خارجهٔ سوئد می‌گوید به‌دنبال انتشار گزارش‌هایی از تلاش ایران برای حمله به…

11 ماه ago

هشدارها به نتانیاهو در مورد عملیات جدید ارتش؛ حمله به «رفح» فاجعه‌بار خواهد بود

رهبران کانادا، استرالیا، و نیوزیلند آتش‌بس «فوری» بشردوستانه در جنگ غزه را خواستار شدند و…

11 ماه ago

بازداشت رویا ثابت شهروند بهایی ساکن امارات در شیراز

ماموران اطلاعات سپاه در شیراز، یک شهروند بهایی ساکن امارات به نام «رویا ثابت» را…

11 ماه ago

محمدرضا کارگر پیشه مقدم، وکیل دادگستری بازداشت شد

یک وکیل دادگستری توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت و به یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی…

11 ماه ago