به دنبال شدت گرفتن تنشها بین جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی، رئیس مجلس آذربایجان به بیانیه اخیر مجلس شورای اسلامی ایران مبنی بر محکومیت افتتاح سفارت آذربایجان در اسرائیل واکنش نشان داد و به حکومت ایران یادآور شد که آذربایجان یک کشور مستقل است و داشتن رابطه با هر کشور دیگری به جمهوری اسلامی ربطی ندارد.
به گزارش فرانیوز، صاحبه غفاروا، رئیس مجلس آذربایجان در واکنش به بیانیه مجلس شورای اسلامی مبنی بر ضرورت اقدام نمایندگان مجلس آذربایجان علیه دولت «علیاف» بخاطر افتتاح سفارت آذربایجان در اسرائیل، گفت: داشتن رابطه با هر کشوری تنها به خودمان مربوط است و به مقامات ایرانی ارتباطی ندارد.
در جلسه علنی چهارشنبه ۱۶ فرودین ماه مجلس شورای اسلامی بیانیهای با امضای ۲۱۰ نفر از نمایندگان در «محکومیت افتتاح سفارت آذربایجان» در اسرائیل قرائت شد.
در بیانیه مجلس ایران آمده بود که برقراری سفارت در اسرائیل برای آذربایجان «تبعات منفی سیاسی زیادی» خواهد داشت.
جمهوری آذربایجان پس از ۳۰ سال رابطه رسمی با اسرائیل، با کنار گذاشتن ملاحظات پیشین خود، روز نهم فروردین امسال در جریان اولین سفر یک وزیر خارجه این کشور به اسرائیل، سفارت خود را در تلآویو افتتاح کرد.
صاحبه غفاروا، در این باره گفت: هیچکس حق ندارد که در اعمال حق حاکمیت ملی آذربایجان مداخله کند. ما قاطعانه اتهامات بیمبنای مجلس ایران علیه کشورمان را رد میکنیم و از آنها میخواهیم به انجام چنین تحریکاتی پایان دهند و از کارهایی که روابط دوجانبه را خدشهدار میکند خودداری کنند.
غفاروا تاکید کرده است: جمهوری آذربایجان یک کشور مستقل است و داشتن رابطه با هر کشور دیگری تنها به خودش مربوط است.
رئیس مجلس آذربایجان گفت: ایران در حالی میگوید بابت حقوق مسلمانان فلسطینی و سرزمینهای اشغالی آنان در مناقشه با اسرائیل نگران است که در مناقشه میان باکو و ایروان، هرگز مخالفتی با ارمنستان نکرد و به روشهای گوناگون به ارمنستان کمک کرد.
صاحبه غفاروا در ادامه تاکید کرد: آنها به کشور ما تهمت میزنند، در منطقه تنش و درگیری میآفرینند و تلاشها برای برقراری صلح دیرپا میان ارمنستان و آذربایجان را مختل میکنند.
الی کوهن، وزیر خارجه اسرائیل، در دیدار با همتای آذریاش در روز افتتاح سفارت گفت جمهوری اسلامی ایران تهدیدی مشترک برای حوزه دو کشور، در خاورمیانه و در قفقاز است و دو دولت «درک مشترکی از تهدیدهای ناشی از ایران دارند».
روابط میان تهران و باکو پس از جنگ سه سال پیش «ناگورنو قرهباغ» با تنش همراه بوده و پس از حمله مسلحانه به سفارت جمهوری آذربایجان در ایران و افتتاح سفارت آن کشور در اسرائیل تیرهتر هم شده است.
جمهوری آذربایجان روز پنجشنبه هفدهم فروردین و در ادامه تنش روابط میان تهران و باکو، از اخراج چهار دیپلمات سفارت جمهوری اسلامی در این کشور خبر داد. وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان اعلام کرد سفیر جمهوری اسلامی را «احضار» و به او اطلاع داد که چهار دیپلمات سفارت ایران در باکو «عنصر نامطلوب» هستند و باید ظرف ۴۸ ساعت این کشور را ترک کنند.
همچنین در روز پنج شنبه قبل از اخراج اعضای سفارت جمهوری اسلامی از خاک این کشور، جمهوری آذربایجان از دستگیری شش نفر به اتهام توطئهچینی برای کودتا خبر داده بود. وزارت کشور، سرویس امنیت ملی، و دفتر دادستانی کل جمهوری آذربایجان در بیانیهای مشترک مدعی شدند این شش نفر «از سوی دستگاه اطلاعاتی ایران برای بیثبات کردن وضعیت در این کشور استخدام شدهاند.»
جمهوری آذربایجان در ماه ژانویه سال گذشته و به دنبال حمله یک فرد مسلح به سفارتخانهاش در تهران، آن را تعطیل کرد. باکو مدعی است سرویس اطلاعاتی جمهوری اسلامی پشت این حمله بوده است. اما تهران این موضوع را رد می کند.
شبکه انبیسی نیوز به نقل از سه مقام آمریکایی گزارش داد که دولت این کشور…
شبکه اجتماعی «ایکس» نشان تایید آبی و طلایی را از حساب چند رسانه حکومتی ایران…
توبیاس بیلستروم، وزیر خارجهٔ سوئد میگوید بهدنبال انتشار گزارشهایی از تلاش ایران برای حمله به…
رهبران کانادا، استرالیا، و نیوزیلند آتشبس «فوری» بشردوستانه در جنگ غزه را خواستار شدند و…
ماموران اطلاعات سپاه در شیراز، یک شهروند بهایی ساکن امارات به نام «رویا ثابت» را…
یک وکیل دادگستری توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت و به یکی از بازداشتگاههای امنیتی…