به گزارش فرانیوز، سازمان حقوق بشری ههنگاو در گزارش خود ادامه داد: قبلازظهر یکشنبه ۹ مهر ماه ۱۴۰۲ (۱ اکتبر ۲۰۲۳)، آرمیتا گراوند، ۱۶ ساله اصالتا اهل کرمانشاه و ساکن تهران، در مترو “شهدا” تهران به دلیل آنچه که عدم رعایت حجاب اجباری خوانده شده توسط ماموران مورد حمله فیزیکی قرار گرفته و بر بنابر برخی اطلاعات در اثر وارد شدن صدمات شدید بیهوش و در نتیجه با آمبولانس به بیمارستان منتقل شده است.
بنابر اظهارات یک منبع مطلع، در حال حاضر به دلیل حضور گسترده نیروهای امنیتی در بیمارستان فجر، هیچگونه ملاقاتی با این دختر نوجوان حتی برای خانواده وی ممکن نیست. روز گذشته خبرنگاری که برای تهیه گزارش به این مرکز درمانی مراجعه کرده به فوریت توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود. مریم لطفی، خبرنگار بازداشتی روزنامه شرق متعاقب رسانهای شدن موضوع پس از ساعاتی آزاد شد.
از زمان رسانهای شدن وضعیت آرمیتا تمامی رسانههای حکومتی به صورت سازمانیافته و با متنی یکسان ضرب و شتم این دختر نوجوان را تکذیب و مقامات حکومتی نیز مدعی شدند که برخورد فیزیکی صورت نگرفته است. این ادعاها صرفا به استناد یک ویدئویی کوتاه تقطیع شده از زاویه خارج قطار مطرح میشود.
همچنین، رسانههای حکومتی به نقل از مسئولان متروی تهران ادعاهایی مبنی بر «افت فشار و بیهوشی» آرمیتا گراوند را مطرح کردهاند که با توجه به پنهانکاری و حضور شدید امنیتی در بیمارستان و عدم اجازه ملاقات، افکار عمومی نگران تکرار سناریوی مرگ ژینا امینی هستند.
از سویی دیگر، طی دو روز گذشته هیچ خبری از خانواده این دختر نوجوان، از جمله پدر و مادر وی به نام بهمن گراوند و شهین احمدی منتشر نشده که حاکی از کنترل شدید امنیتی بر این خانواده به منظور جلوگیری هر گونه اطلاع رسانی است.
«ایرانوایر» در این باره نوشت: آرمیتا گراوند صبح روز یکشنبه با علائم حیاتی بسیار ضعیف و کاهش سطح هوشیاری شدید، به بیمارستان فجر نیرو هوایی منتقل شده است. این منبع مطلع میگوید: «در مدارک معاینه اولیه تکنسین اورژانس جی سی اس او ۳ ذکر شده است.»
جی سی اس (GCS, Glasgow Coma Scale) معیاری است برای تعیین عمق و شدت کاهش سطح هوشیاری یا کما در افراد بالای ۵ سال. حداکثر نمره جیسی اس فرد ۱۵ و حداقل آن ۳ است.
این نوجوان با علایم «ضربه به سر» (هد تروما) و آثار آشکار ضربوجرح به بیمارستان «فجر» نیروی هوایی در خیابان «پیروزی» منتقل شده و به گفته دو منبع آگاه، این دانشآموز در کما است.
به نوشته ایران وایر «بیمار در حالت کما و با کد ۹۹ به بیمارستان تحویل داده شده است.» کد ۹۹ در حوزه بهداشت و درمان به معنای آن است که فرد دچار ایست ضربان قلب یا تنفس شده است و نیاز به احیای قلبی ریوی (سیپی آر) دارد.
منبع ایرانوایر میگوید که در فرمهای اورژانس تهران، علت این اتفاق «سقوط از سطح همتراز» و علائم «هد تروما»، یعنی ضربه به سر ذکر شده است.
انتشار اظهارات والدین آرمیتا گراوند در مقابل دوربین یک رسانه حکومتی واکنشهای گستردهای در رسانههای اجتماعی برانگیخته و کاربران این واقعه را با کشته شدن مهسا امینی مقایسه کردهاند.
محسن برهانی، حقوقدان، با بیان این که «بر اساس قوانین کشور تهیه خبر از چنین حادثهای، جرم نیست»، تأکید کرده است: «شفافیت یعنی الآن لباس شخصیها از اطراف بیمارستان فجر نیروی هوایی تشریف ببرند و خبرنگاران در آن جا حاضر و در مورد حادثهای که برای دختر ۱۶ ساله آرمیتا گراوند اتفاق افتاده است، گزارش تهیه کنند.»
گزارشهای غیر رسمی در روز دوشنبه، حاکی از این بود که یک دختر نوجوان به همراه دوستانش روز یکشنبه ۹ مهر، در حالی که حجاب اجباری بر سر نداشت، در ایستگاه «میدان شهدا» وارد خط چهار مترو شد و در پی «هل دادن مأمورها سرش به آهنی برخورد» کرد و بیهوش شد.
مسعود درستی، مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو، ادعا کرد که بیهوش شدن این دختر ۱۶ ساله «احتمالا به دلیل افت فشار» بوده و گفت که تصویری از هل داده شدن او توسط کسی از جمله عوامل اجرایی مترو «ثبت نشده است.»
در ویدئوی منتشر شده در خبرگزاری جمهوری اسلامی، صحنهای از داخل مترو و لحظه بیهوش شدن دختر نوجوان وجود ندارد، اما لحظه ورود او به مترو در حالی که وضع سلامت او عادی است، ثبت شده است.
انتقال این دختر به بیمارستان نظامی، جلوگیری از اطلاعرسانی درباره وضعیت او، دستگیری خبرنگار روزنامه شرق و امتناع از انتشار فیلم کامل تمام دوربینهای مداربسته به موضوع مورد بحث در شبکههای اجتماعی تبدیل شده است و بسیاری از کاربران با هشتگ «دختر مترو» درباره احتمال وقوع یک قتل حکومتی دیگر به بهانه حجاب ابراز نگرانی کردهاند.
شبکه انبیسی نیوز به نقل از سه مقام آمریکایی گزارش داد که دولت این کشور…
شبکه اجتماعی «ایکس» نشان تایید آبی و طلایی را از حساب چند رسانه حکومتی ایران…
توبیاس بیلستروم، وزیر خارجهٔ سوئد میگوید بهدنبال انتشار گزارشهایی از تلاش ایران برای حمله به…
رهبران کانادا، استرالیا، و نیوزیلند آتشبس «فوری» بشردوستانه در جنگ غزه را خواستار شدند و…
ماموران اطلاعات سپاه در شیراز، یک شهروند بهایی ساکن امارات به نام «رویا ثابت» را…
یک وکیل دادگستری توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت و به یکی از بازداشتگاههای امنیتی…