Categories: ایرانجهان

هشدار گروه ۷ به جمهوری اسلامی: حمایت از حماس و حزب‌الله را متوقف کنید

به گزارش فرانیوز به نقل از ایندیپندنت فارسی، وزرای خارجه ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، آلمان، کانادا، ژاپن و ایتالیا در بخشی از بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند: «ما از ایران می‌خواهیم از حمایت از حماس و اقدام‌های بیشتر که خاورمیانه را بی‌ثبات می‌کند، از جمله حمایت از حزب‌الله لبنان و دیگر بازیگران غیردولتی، خودداری کند و از نفوذش بر این گروه‌ها در راستای کاهش تنش‌های منطقه‌ای استفاده کند.»

هم‌زمان، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، نیز در نشستی رسانه‌ای در توکیو، موضع آمریکا برای رسیدن به «شرایط صلح و امنیت پایدار» در دوران پس از جنگ اسرائیل و حماس را که ایالات متحده آن را سناریو «روز بعد» نام‌گذاری کرده است، تشریح کرد.

او گفت: «ایالات متحده معتقد است جابه‌جایی اجباری فلسطینی‌ها از غزه نباید از عناصر کلیدی این سناریو باشد؛ نه الان و نه بعد از جنگ. مورد بعد هم استفاده نشدن از غزه به عنوان بستری برای تروریسم یا سایر حملات خشونت‌آمیز است. پس از پایان درگیری، غزه مجددا اشغال نخواهد شد. هیچ تلاشی برای محاصره غزه نباید انجام شود. هیچ کاهشی در قلمرو غزه وجود ندارد. ما همچنین باید اطمینان حاصل کنیم که هیچ تهدید تروریستی نمی‌تواند از کرانه باختری نشات بگیرد.»

بلینکن در ادامه سخنانش افزود که ایالات متحده به دنبال راه‌حلی در آینده است تا «صداها و آرمان‌های مردم فلسطین» در تعیین شکل حکومت پس از بحران غزه را دربرگیرد: «این باید حکومت تحت رهبری فلسطین و غزه متحد با کرانه باختری تحت تشکیلات خودگردان فلسطین باشد و یک سازوکار پایدار برای بازسازی غزه ایجاد کند. ایالات متحده به دنبال راهی است تا اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها در کنار هم در کشورهای خودشان زندگی کنند؛ با استانداردهای برابر در حیطه امنیت، آزادی، فرصت و کرامت.»

وزیر خارجه ایالات متحده در این نشست بار دیگر درخواست‌ها برای آتش‌بس در غزه و اسرائیل را رد کرد. او به خبرنگاران گفت: «همه ما می‌خواهیم به این درگیری هرچه زودتر پایان دهیم. در عین حال می‌خواهیم برای به حداقل رساندن رنج غیرنظامیان نیز گام برداریم، اما همان‌طور که با همکارانم در گروه ۷ بحث کردم، کسانی که خواستار آتش‌بس فوری‌اند، باید بتواند توضیح دهند چگونه به نتیجه غیرقابل‌قبولی که احتمالا به‌همراه خواهد داشت، رسیدگی می‌کنند. حماس با بیش از ۲۰۰ گروگان بر ظرفیت و قصدش برای تکرار حملات ۷ اکتبرتاکید کرده است.»

از سوی دیگر، دیپلمات‌های ارشد گروه ۷ به همراه جوزپ بورل، رئیس دستگاه سیاست خارجی اتحادیه اروپا، که در توکیو حضور دارد، طی سخنرانی‌های مطبوعاتی مواضعی واحدی را در قبال جنگ اسرائیل و حماس اعلام کردند. آن‌ها اقدام‌های حماس را محکوم و از حق اسرائیل برای دفاع از خود حمایت کردند و خواستار «وقفه بشردوستانه» برای تسریع کمک‌رسانی به غیرنظامیان در نوار غزه شدند.

در بیانیه گروه ۷، کشورها به دنبال متعادل کردن انتقاد از حملات حماس علیه اسرائیل و فشار برای «اقدام فوری» به منظور کمک به غیرنظامیان درمحاصره فلسطینی‌اند که به غذا، آب، مراقبت‌های پزشکی و سرپناه نیاز دارند.

وزیر خارجه آمریکا و وزرای خارجه بریتانیا، کانادا، فرانسه، آلمان، ژاپن و ایتالیا تاکید کردند که «از وقفه‌های بشردوستانه در جنگ به منظور تسهیل کمک‌های ضروری، تخلیه غیرنظامیان و آزادی گروگان‌ها» حمایت می‌کنند. آن‌ها «افزایش خشونت شهرک‌نشینان افراطی علیه فلسطینی‌ها» را غیرقابل قبول خواندند و آن را مسبب تضعیف امنیت در کرانه باختری و تهدیدکننده چشم‌انداز صلح پایدار دانستند.

قرار است در روزهای آینده نیز با حضور قدرت‌های جهانی و منطقه، سه نشست دیگر به میزبانی عربستان سعودی درباره بحران غزه و جنگ اسرائیل و حماس برگزار شود.

هم‌زمان، مشاور ارشد نتانیاهو گفت که اسرائیل قصد تصرف غزه را ندارد و «حضور امنیتی در غزه» را که مدنظر دولت اسرائیل است، با «حکمرانی سیاسی» که موجب نگرانی بسیاری از کشورهای جهان شده است، متفاوت خواند.

مقام‌های وزارت بهداشت غزه که تحت مدیریت حماس فعالیت می‌کند، روز چهارشنبه مدعی شدند که طی شبانه‌روز گذشته ۲۴۱ نفر دیگر در غزه کشته شده‌اند. آن‌ها شمار کشته‌شدگان را ۱۰ هزار و ۵۶۹ نفر اعلام کردند و گفتند که بیش از چهار هزار و ۳۲۴ نفر از کشته‌شدگان کودک بوده‌اند.

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، پیش‌تر صحت ارقام اعلامی وزارت بهداشت غزه را زیر سوال برده بود.

از سوی دیگر ارتش اسرائیل از کشته شدن یک سرباز دیگر به نام گروهبان جاناتان چازور در جریان درگیری‌های سه‌شنبه‌شب در شمال نوار غزه خبر داد. از زمان آغاز عملیات زمینی اسرائیل در غزه تاکنون حداقل ۳۳ سرباز اسرائیلی کشته و ۲۶۰ تن مجروح شده‌اند.

در همین حال، شیخ نعیم قاسم، معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان، حمله حماس به اسرائیل و کشته شدن هزار و ۴۰۰ نفر را به عنوان «یک دستاورد بزرگ برای آرمان فلسطین» ستود. او در مصاحبه با بی‌بی‌سی جهانی گفت که این کشتار «یک اقدام اجتناب‌ناپذیر در مقاومت و دفاع» بود.

معاون سیدحسن نصرالله عملیات تلافی‌جویانه اسرائیل و حملات به غزه را «باعث بسیج فلسطینی‌ها» خواند و افزود: «این خطر واقعی وجود دارد که درگیری غزه به یک جنگ منطقه‌ای تبدیل شود.»

با این حال ران درمر، وزیر امور راهبردی اسرائیل، سه‌شنبه‌شب به شبکه اسکای‌نیوز بریتانیا وعده داد که با پایان جنگ و در آینده سیاسی غزه، فلسطینی‌ها بر این باریکه حکمرانی خواهند کرد. او گفت: «باید در اختیارات کشور آینده فلسطین محدودیت‌هایی وجود داشته باشد. آن‌ها برای اداره امورشان باید از تمامی اختیارات برخوردار باشند، اما آن بخش از اختیارات که ممکن است دوباره تهدیدی برای اسرائیل باشد، جزو آن‌ نخواهد بود.»

وزیر راهبردی اسرائیل از دولتمردان نزدیک به بنیامین نتانیاهو محسوب می‌شود که در کنار نخست‌وزیر اسرائیل، یکی از پنج عضو کابینه اضطراری جنگی این کشور از یک ماه گذشته است. سخنان او پس از آن بیان شد که بنیامین نتانیاهو برای اولین بار از شروع جنگ، گفت که اسرائیل باید «تا زمانی نامعلوم» اختیارات امنیتی نوار غزه را در دست داشته باشد.

اسرائیل ۱۸ سال پیش در زمان نخست‌وزیری آریل شارون، پس از ۳۸ سال حضور در غزه که از آغاز جنگ موسوم به «شش روزه» در سال ۱۹۶۷ شروع شده بود، این باریکه را بدون دستیابی به هیچ نوع توافقی با فلسطینی‌ها ترک کرد. در آن زمان، جنبش فتح و سازمان آزادی‌بخش فلسطین که به تشکیلات خودگردان وابسته بودند، کنترل غزه را در دست داشتند، اما حماس یک سال بعد با پیروزی در انتخابات پارلمانی، در یک کودتای خونین و پرتلفات، جنبش فتح را از عرصه قدرت در آنجا خلع کرد و تاکنون کنترل این نوار را در دست داشته است.

مصی

Recent Posts

حمله سایبری آمریکا به کشتی ایرانی مظنون به جاسوسی

شبکه ان‌بی‌سی نیوز به نقل از سه مقام آمریکایی گزارش داد که دولت این کشور…

11 ماه ago

«ایکس» نشان آبی حساب‌ رسانه‌های دولتی جمهوری اسلامی را حذف کرد

شبکه اجتماعی «ایکس» نشان‌ تایید آبی و طلایی را از حساب‌ چند رسانه حکومتی ایران…

11 ماه ago

هشدار وزیر خارجه سوئد به امیرعبداللهیان: توطئه قتل یهودیان در سوئد بر روابط ما تأثیرگذار است

توبیاس بیلستروم، وزیر خارجهٔ سوئد می‌گوید به‌دنبال انتشار گزارش‌هایی از تلاش ایران برای حمله به…

11 ماه ago

هشدارها به نتانیاهو در مورد عملیات جدید ارتش؛ حمله به «رفح» فاجعه‌بار خواهد بود

رهبران کانادا، استرالیا، و نیوزیلند آتش‌بس «فوری» بشردوستانه در جنگ غزه را خواستار شدند و…

11 ماه ago

بازداشت رویا ثابت شهروند بهایی ساکن امارات در شیراز

ماموران اطلاعات سپاه در شیراز، یک شهروند بهایی ساکن امارات به نام «رویا ثابت» را…

11 ماه ago

محمدرضا کارگر پیشه مقدم، وکیل دادگستری بازداشت شد

یک وکیل دادگستری توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت و به یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی…

11 ماه ago