Categories: ایران

هشدار وزارت بهداشت نسبت به زیر سویه جدید کرونا؛ لزوم تزریق واکسن آنفلوآنزا پیش از پاییز

به گزارش فرانیوز، دکتر سعید کریمی در گفتگو با ایسنا در خصوص آخرین اخبار از سویه جدید کرونا که با نام EG.۵ معرفی شده است، گفت: زیرسویه‌های امیکرون بسیار متفاوت هستند و این زیرسویه هم از همان خانواده است که از نظر میزان کشندگی و بستری چندان تفاوتی با سویه‌های قبلی ندارد، ولی مدت ابتلا در این زیرسویه بیشتر است.

به گفته معاون درمان وزارت بهداشت این زیرسویه هنوز در ایران گزارش نشده است.

کریمی با بیان اینکه علائم در زیرسویه EG.۵ نیز مانند امیکرون است،‌ اظهار کرد: تب، علائم تنفسی، سرفه، تنگی نفس و علائم گوارشی در کسانی که سنین پایین‌تری دارند از علائم این زیرسویه است.

او تاکید کرد: از آنجایی که ما احتمال بروز آنفلوآنزا در فصل پاییز را هم در پیش داریم، توصیه اکید ما به افرادی که در گروه پرخطر قرار دارند و بیماری زمینه‌ای دارند یا مسن هستند این است که از اوایل شهریور ماه اقدام به تزریق واکسن آنفلوآنزا کنند. بهتر است تا زمانی که وارد امواج آنفلوآنزا نشده‌ایم واکسیناسیون انجام شود که در فصل پاییز و زمستان ایمن باشیم.

معاون درمان وزارت بهداشت تاکید کرد: از طرفی طبق دستورالعمل قبلی اگر ۶ ماه از تزریق واکسن کرونای قبلی افراد گذشته است باید برای تزریق واکسن کرونا هم اقدام کنند.

وی در خاتمه با اشاره به اهمیت استفاده از ماسک در اماکن تجمعی، بیان کرد: به طور کلی در هر مکانی که تهویه وجود نداشته باشد و افراد احتمال بدهند که ممکن است ویروس سرایت کند، بهتر است از ماسک استفاده کنند.

EG.۵ یا همان ویروس اریس یکی از سویه‌های ویروس اومیکرون است که اولین بار در آبان ۱۴۰۰ (نوامبر ۲۰۲۱) دیده است.      

نوع جدید ویروس امیکرون به نام اریس در حال گسترش در سراسر جهان است با اینکه سازمان بهداشت جهانی آن را به عنوان زیرسویه تحت نظارت دسته بندی کرده اما خطر سلامتی آن را کم ارزیابی می‌کند.

تا حدود ۱۵ روز گذشته، بیش از ۷ هزار مبتلای جدید از ویروس اریس در ۵۱ کشور شناسایی شده که بیشترین میزان ابتلا مربوط به چین است.

بعد از چین، کشورهای امریکا، کره جنوبی، ژاپن، کانادا، استرالیا، سنگاپور، انگلیس، فرانسه، پرتغال و اسپانیا بیشترین شیوع سویه اریس را گزارش داده‌اند.

اریس با سهم ۱۷ درصدی بین سویه‌های مختلف کرونا، رایج‌ترین سویه این ویروس در آمریکاست، از طرفی اریس بیشترین سرعت رشد نسبت به دیگر سویه‌های کرونا را در انگلیس دارد.

میزان ابتلای ویروس اریس در فرانسه از ۷.۶ درصد در ماه خرداد به ۱۷.۴ درصد در ماه تیر افزایش یافته است.

با این حال برخی دانشمندان برای پیشگیری از ابتلا به سویه جدید اومیکرون (اریس) استفاده از ماسک را توصیه می‌کنند و برخی دیگر زدن ماسک را بی‌تاثیر می‌دانند.

با این حال، سازمان جهانی بهداشت پیشنهاد کرد که این نوع تهدید خاصی ایجاد نمی‌کند. این آژانس گفت: «بر اساس شواهد موجود، خطر سلامت عمومی ناشی از EG.۵ در سطح جهانی کم ارزیابی می‌شود».

بنابراین باتوجه به گزارش‌های این سازمان ویژگی های اریس ممکن است باعث شود که در برخی کشورها یا در واقع در سطح جهانی غالب شود.

مصی

Recent Posts

حمله سایبری آمریکا به کشتی ایرانی مظنون به جاسوسی

شبکه ان‌بی‌سی نیوز به نقل از سه مقام آمریکایی گزارش داد که دولت این کشور…

9 ماه ago

«ایکس» نشان آبی حساب‌ رسانه‌های دولتی جمهوری اسلامی را حذف کرد

شبکه اجتماعی «ایکس» نشان‌ تایید آبی و طلایی را از حساب‌ چند رسانه حکومتی ایران…

9 ماه ago

هشدار وزیر خارجه سوئد به امیرعبداللهیان: توطئه قتل یهودیان در سوئد بر روابط ما تأثیرگذار است

توبیاس بیلستروم، وزیر خارجهٔ سوئد می‌گوید به‌دنبال انتشار گزارش‌هایی از تلاش ایران برای حمله به…

9 ماه ago

هشدارها به نتانیاهو در مورد عملیات جدید ارتش؛ حمله به «رفح» فاجعه‌بار خواهد بود

رهبران کانادا، استرالیا، و نیوزیلند آتش‌بس «فوری» بشردوستانه در جنگ غزه را خواستار شدند و…

9 ماه ago

بازداشت رویا ثابت شهروند بهایی ساکن امارات در شیراز

ماموران اطلاعات سپاه در شیراز، یک شهروند بهایی ساکن امارات به نام «رویا ثابت» را…

9 ماه ago

محمدرضا کارگر پیشه مقدم، وکیل دادگستری بازداشت شد

یک وکیل دادگستری توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت و به یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی…

9 ماه ago