به گزارش فرانیوز به نقل از صدای آمریکا، آنها با اشاره به «موج بازداشت هایی که بیش از دو ماه قبل در شهرهای مختلف آذربایجان» آغاز شد، نوشتند: «متاسفانه تاکنون مراجع رسمی علت این دستگیریها را اعلام نکردهاند».
از جمله بازداشت شدگانی که در این بیانیه به نام آنها اشاره شده است، مرتضی نورمحمدی نادارلی، داود شیری، آراز ابراهیمنژاد، جواد سودبر، امیرحسین آقایی، علی بابایی، محمدرضا موحد، مهرداد قادری، حسین آزادی، ابراهیم عوضزاده، ناصر رزمجو، صابر حسینزاده، رویا ذاکری، آیت (یوروش) مهرعلی بیگلو و حامد یگانهپور هستند.
یکی از نزدیکان داود شیری به صدای آمریکا گفت که او روز ۲۲ شهریور در مقابل منزل و در حضور همسر و دو دختر ۱۹ و ۹ ساله اش در تبریز بازداشت شد و در حال حاضر در بازداشتگاه اطلاعات در تبریز زندانی است.
او افزود که آقای شیری از زمان بازداشت تاکنون، تنها سه مرتبه و البته در حد سلام و احوال پرسی، تماس تلفنی یا خانواده اش داشته و این بی خبری همراه با ادامه بازداشت او موجب نگرانی خانواده اش شده است.
این منبع در مورد دلیل بازداشت داود شیری گفت: اتهاماتی که توسط مسئولین دادسرا گفته شده ضد و نقیض بوده است. اوایل می گفتند در ارتباط با اسلحه است اما بعدها گفتند از کشور خارجی پول گرفته و در این اواخر هم خانواده مطلع شدند که با اتهام «عضویت در گروهک » تفهیم اتهام شده است.
امضاکنندگان بیانیه اشاره کردند «آنچه در این میان بر دامنه نگرانیها افزوده، رفتارهای خارج از عرف و قانون نهادهای بازداشتکننده است که تاکنون کمتر شاهد آن بودهایم».
بیانیه به «بازداشت طولانیمدت و تمدید چندباره ایام بازداشت موقت دستگیرشدگان همراه با ایجاد محدودیت و ممنوعیت برای تماس تلفنی آنها با خانوادههای شان» اشاره می کند.
در بیانیه آمده است که بسیاری از بازداشت شدگان در روزهای اول بازداشت امکان تماس و اطلاعدهی به خانوادههایشان را نیافتند و در یک مورد هم ممانعت از آزادی مرتضی نورمحمدی نادارلی علی رغم صدور قرار وثیقه در آخرین لحظات» بوده است.
امضاکنندگان بیانیه نوشتند که «با وجود مراجعات مکرر خانوادههای بازداشتشدگان و اعتراض آنها به این رویههای غیرقانونی، مقامات قضایی از پاسخگویی طفره میروند و این بیم میرود که چنین فشارهایی جهت اخذ اعتراف و پروندهسازیهای سنگین علیه آنها به کار گرفته شود».
امضاکنندگان بیانیه در مورد بازداشت و انتقال چندباره رویا ذاکری دختر معترض تبریزی به بازداشتگاه اطلاعات و بیمارستان روانپزشکی رازی تبریز، و عدم شفافسازی مراجع قضایی درباره علت بازداشت او ، نهاد بازداشتکننده و وضعیت سلامتی اش، از افزایش فشارها بر آرمیتا پاویر، یکی دیگر از بازداشتشدگان اعتراضات سال گذشته تبریز، که دوباره در زندان تبریز به سر میبرد و اخباری از اعتصاب غذای وی بهگوش میرسد، ابراز نگرانی کردند.پیش از این، انجمن دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجانی در ایران (آداپ) خبر داده که حامد یگانه پور که از ۱۶ آبان در بازداشت به سر می برد از دسترسی به امکانات درمانی محروم است.
نزدیکان خانواده آقای یگانه پور به «آداپ» گفتند که او در تماسی تلفنی گفته که پزشکان معالج پس از اکوی قلب و معاینه دقیق تشخیص داده اند که او به مراقبت پزشکی و رسیدگی به بیماری قلبی اش احتیاج مبرم دارد اما ماموران وزارت اطلاعات با بی تفاوتی نسبت به تشخیص پزشکان و وضعیت وخیم جسمی اش، وی را از بیمارستان به زندان بازگردانده اند.
این فعالان و کنشگران آذربایجانی خواستار آن شدند که مقامات قضایی و امنیتی جمهوری اسلامی به «رفتارهای خارج از عرف و قانون که مصداق نقض حقوق بشر و حقوق شهروندی بازداشتشدگان است، پایان دهند».
آنها در پایان بیانیه خواستار آزادی تمام زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران شدند.
از جمله امضاکنندگان بیانیه، ابراهیم جعفرپور، احد ابراهیمپور، احد جولانی، امید رامین، امیر چمنی، امیر مختارزاده، ایواز بیات، آرش رضاپور، آیسان فرجزاده، بابک پورنجف، بابک چوبدار، بهزاد حمیدنیا، بهنام پورنجف، پرویز حقگو، پریوش دلیر، جلال چاووشیان، حسین فرج زاده، سعید متینپور، محمدعلی غفاریان، مرضیه تابان و نسرین فردوس هستند.
شبکه انبیسی نیوز به نقل از سه مقام آمریکایی گزارش داد که دولت این کشور…
شبکه اجتماعی «ایکس» نشان تایید آبی و طلایی را از حساب چند رسانه حکومتی ایران…
توبیاس بیلستروم، وزیر خارجهٔ سوئد میگوید بهدنبال انتشار گزارشهایی از تلاش ایران برای حمله به…
رهبران کانادا، استرالیا، و نیوزیلند آتشبس «فوری» بشردوستانه در جنگ غزه را خواستار شدند و…
ماموران اطلاعات سپاه در شیراز، یک شهروند بهایی ساکن امارات به نام «رویا ثابت» را…
یک وکیل دادگستری توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت و به یکی از بازداشتگاههای امنیتی…