نمایندگان پارلمان اروپا خواستار لغو ممنوع‌الخروجی خانواده مهسا امینی شدند

به گزارش فرانیوز، مقامات جمهوری اسلامی روز ۱۷آذر۱۴۰۲، از سفر سه عضو خانواده ژینا مهسا امینی جلوگیری کرده و در فرودگاه بین‌المللی تهران، اقدام به توقیف پاسپورت‌های آن‌ها کردند.

خانواده امینی برای دریافت جایزه بین‌المللی «ساخاروف» عازم شهر استراسبورگ فرانسه بودند.

در این نامه به توقیف پاسپورت خانواده امینی در فرودگاه به‌رغم اینکه «هیچ اتهامی متوجه آن‌ها نیست» اشاره کرده و نوشته‌اند: «آقای امینی  به مقامات اعلام کرده بود که قصد سفر به فرانسه برای شرکت در مراسم اهدای جایزه را دارند و تمام اعضای خانواده دارای ویزاهای صادرشده توسط مقامات فرانسه هستند».

مقامات پارلمان اروپا تاکید کرده‌اند که این اقدام جمهوری اسلامی به‌منظور «ساکت کردن خانواده ژینا امینی» رخ داده «تا از اظهارنظر درباره سرکوب شگرف جمهوری اسلامی در ایران در زمینه حقوق زنان، حقوق‌بشر و آزادی‌های اساسی جلوگیری کند».

آن‌ها این اقدام مقامات ایران در قبال خانواده مهسا امینی را «مشابه امتناع مقامات ایرانی برای اجازه دادن به نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل ۲۰۲۳، برای سفر به اُسلو و دریافت جایزه‌اش» توصیف کرده‌اند.

اعضای پارلمان اروپا در بخش دیگری از این نامه نوشته‌اند: «ما نمی‌توانیم این را تحمل کنیم، حقیقت نباید مسکوب بماند و چهره این جنبش باید به اروپا و جهان نشان داده شود. ما از مقامات ایرانی می‌خواهیم که این اجازه به مادر، پدر و برادر ژینا مهسا امینی داده شود تا به پارلمان اروپا در استراسبورگ سفر کرده و جایزه ساخاروف ۲۰۲۳ برای آزادی اندیشه را دریافت کنند».

روبرتا متسولا رئیس پارلمان اروپا نیز شنبه ۱۸ آذرماه از حکومت جمهوری اسلامی خواست با لغو ممنوع الخروجی مادر، پدر و خواهر مهسا ژینا امینی، به آنها اجازه دهد برای دریافت جایزه حقوق بشری «ساخاروف» به فرانسه سفر کنند.

مهسا (ژینا) امینی، دختر ۲۲ساله اهل سقز، در ۲۲شهریور سال گذشته در بازداشت گشت ارشاد به کما رفت و سه روز بعد در بیمارستان کسری تهران جان باخت. کشته‌شدن او آغازگر موجی از اعتراضات سراسری علیه جمهوری اسلامی شد که با جنبش «زن، زندگی، آزادی» معروف شد و باوجود سرکوب خون‌بار حکومت، گسترده‌ترین اعتراضات در تاریخ جمهوری اسلامی شکل گرفت.

جایزه حقوق‌بشر اتحادیه اروپا که در بزرگداشت «آندری ساخاروف»، دگراندیش دوران اتحاد شوروی، به یاد او نامگذاری شده، در سال ۱۹۸۸ پایه‌گذاری شد. آندری ساخاروف، برنده جایزه نوبل صلح، در سال ۱۹۸۹ درگذشت.

پیش‌از این «جعفر پناهی»، فیلمساز منتقد، و «نسرین ستوده»، حقوق‌دان مستقل، در سال ۲۰۱۲ این جایزه را به‌شکل مشترک از اتحادیه اروپا دریافت کرده‌ بودند. «الکسی ناوالنی»، «ملاله یوسف‌زی»، «کوفی عنان» و گزارشگران بدون مرز، از دیگر برندگان این جایزه در سال‌های گذشته بوده‌اند.

مصی

Recent Posts

حمله سایبری آمریکا به کشتی ایرانی مظنون به جاسوسی

شبکه ان‌بی‌سی نیوز به نقل از سه مقام آمریکایی گزارش داد که دولت این کشور…

11 ماه ago

«ایکس» نشان آبی حساب‌ رسانه‌های دولتی جمهوری اسلامی را حذف کرد

شبکه اجتماعی «ایکس» نشان‌ تایید آبی و طلایی را از حساب‌ چند رسانه حکومتی ایران…

11 ماه ago

هشدار وزیر خارجه سوئد به امیرعبداللهیان: توطئه قتل یهودیان در سوئد بر روابط ما تأثیرگذار است

توبیاس بیلستروم، وزیر خارجهٔ سوئد می‌گوید به‌دنبال انتشار گزارش‌هایی از تلاش ایران برای حمله به…

11 ماه ago

هشدارها به نتانیاهو در مورد عملیات جدید ارتش؛ حمله به «رفح» فاجعه‌بار خواهد بود

رهبران کانادا، استرالیا، و نیوزیلند آتش‌بس «فوری» بشردوستانه در جنگ غزه را خواستار شدند و…

11 ماه ago

بازداشت رویا ثابت شهروند بهایی ساکن امارات در شیراز

ماموران اطلاعات سپاه در شیراز، یک شهروند بهایی ساکن امارات به نام «رویا ثابت» را…

11 ماه ago

محمدرضا کارگر پیشه مقدم، وکیل دادگستری بازداشت شد

یک وکیل دادگستری توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت و به یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی…

11 ماه ago