به گزارش فرانیوز به نقل از وب سایت خبری ایران اینترنشنال، علی احساسی در نامه خود با اشاره به فعالیتهای بدخواهانه حکومت ایران، گفت «سادهلوحانه» خواهد بود که باور کنیم جمهوری اسلامی تمایلی به تاثیرگذاری بر افکار عمومی در کانادا ندارد.
او از این کمیسیون خواست شهادت و مستندات ایرانیان کانادا را در این زمینه بررسی کند.
این نماینده پارلمان گفت علاوه برگزارشها از حضور عوامل جمهوری اسلامی در کانادا، این برداشت نیز وجود دارد که جمهوری اسلامی با استفاده از برخی نهادها و سازمانها به دنبال تفرقهافکنی، بدنام کردن افراد، ساکت کردن مخالفان و تاثیرگذاری بر انتخابات در کانادا است.
او گفت تعداد زیادی از سازمانهای اطلاعاتی، مقامهای ارشد دولتی، چهرههای دانشگاهی و گزارشهای رسانهای هشدار دادهاند که حکومت ایران از راههای مختلف اشخاص کانادایی را هدف حملههای سایبری قرار میدهد و در سراسر آمریکای شمالی در پولشویی و آزار و هدف قرار دادن افراد نقش داشته است.
شهریور ماه امسال، دولت کانادا با هدف بررسی گزارشها درباره تلاشهای روسیه و چین برای نفوذ در این کشور، کمیسیون بررسی مداخلات خارجی در انتخابات و نهادهای دموکراتیک را راهاندازی کرد.
در سالهای اخیر، مقامهای مختلف کانادا و فعالان ایرانی در این کشور درباره فعالیتهای جمهوری اسلامی برای گسترش نفوذ خود در این کشور از جمله از طریق پولشویی و هدف قرار دادن مخالفان هشدار دادهاند.
گلوبال نیوز کانادا در پژوهشی که در آبان ماه منتشر شد به نقل از منابع اطلاعاتی، امنیتی و حقوقی گزارش داد احتمالا هزاران نفر از عوامل وابسته به جمهوری اسلامی در کانادا حضور دارند.
گلوبال نیوز در ژانویه ۲۰۲۱ نیز در گزارشی مشابه نوشته بود تعداد صرافیهای ایرانی در قسمتی از خیابان یانگ تورنتو از پنج دفتر در سال ۲۰۱۰، به ۷۰ دفتر در سال ۲۰۲۱ رسید.
به گفته مسیح علینژاد، افبیآی به او اعلام کرده است افرادی که قصد ربودنش را از آمریکا داشتهاند جزو عوامل سپاه پاسداران هستند و همانها به آزار، آدمربایی و قتل افراد در کانادا اقدام میکنند. علینژاد همچنین تایید کرد افبیآی به او توصیه کرده از سفر به کانادا خودداری کند.
مهر ماه ۱۴۰۱، جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا اعلام کرد دولت این کشور در حال انجام اقدامهایی است تا از ورود مقامهای ارشد جمهوری اسلامی و حدود ۱۰ هزار نفر از اعضای سپاه پاسداران به کانادا جلوگیری کرده و برای مسدود کردن داراییهای افراد تحت تحریم، نهادی ویژه تشکیل دهد.
اواسط آذر ماه، آژانس امنیت مرزی کانادا در پاسخ به پرسش ایراناینترنشنال درباره اخراج وابستگان جمهوری اسلامی از این کشور گفت ۱۰ مقام ارشد حکومت ایران باید خاک کانادا را ترک کنند. این آژانس از ایرانیان ساکن کانادا خواست هر اطلاعاتی از وابستگان جمهوری اسلامی دارند، به این نهاد ارائه کنند.
نمایندگان پارلمان کانادا در سال ۲۰۱۸ با پیشنهادی موافقت کرده بودند که از دولت میخواهد سپاه پاسداران را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دهد.
دولت کانادا تا کنون سپاه را در این فهرست قرار نداده و تنها نیروی قدس این سازمان را تروریست شناخته است.
شبکه انبیسی نیوز به نقل از سه مقام آمریکایی گزارش داد که دولت این کشور…
شبکه اجتماعی «ایکس» نشان تایید آبی و طلایی را از حساب چند رسانه حکومتی ایران…
توبیاس بیلستروم، وزیر خارجهٔ سوئد میگوید بهدنبال انتشار گزارشهایی از تلاش ایران برای حمله به…
رهبران کانادا، استرالیا، و نیوزیلند آتشبس «فوری» بشردوستانه در جنگ غزه را خواستار شدند و…
ماموران اطلاعات سپاه در شیراز، یک شهروند بهایی ساکن امارات به نام «رویا ثابت» را…
یک وکیل دادگستری توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت و به یکی از بازداشتگاههای امنیتی…