نفوذ یک گروه هکری به سیستم نظارتی تشخیص چهره جمهوری اسلامی

به گزارش فرانیوز، این گروه هکری «گوست‌سک» (GhostSec)» نرم‌افزار سیستم نظارتی که به آن نفوذ کرده را «به‌نما» معرفی کرد که متعلق به شرکت « ایران فناپ» است و جزئیاتی در مورد قابلیت‌های نظارتی آن فاش کرد.

نشریه آمریکایی فوربز با انتشار گزارشی عنوان کرد که این گروه هکری، ۲۰ گیگابایت اطلاعات این نرم‌افزار شرکت فناپ را افشا کرده که شامل کدهای مربوط به سیستم‌های تشخیص چهره و حس‌گرهای حرکتی است.

فوربز می‌نویسد در شرایطی که فناپ در ابتدا به عنوان یک سامانه بانکی بومی ایران تأسیس شد، ظاهراً به یک سامانه رصد (جاسوسی) جامع تبدیل شده است که حکومت جمهوری اسلامی از آن برای نظارت بر شهروندان ایرانی استفاده می‌کند.

گروه «گوست‌سک» می‌گوید که قصد دارد اطلاعات به دست آمده را عمومی کند و یک کانال تلگرامی اختصاصی به نام Iran Exposur برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات بیشتر راه‌اندازی کرده است. این گروه همچنین اعلام کرد که قصد دارد اطلاعات مربوط به حریم خصوصی افراد را که در سیستم به‌نما ذخیره شده پاک کند.

گروه «گوست‌سک» درباره این افشاگری توضیح داده «موضوع به موارد فناوری و نرم‌افزار مربوط نیست، بلکه بر سر حریم خصوصی مردم، آزادی‌های مدنی و توازن قدرت است».

به گزارش «فوربز» این گروه هکری اشاره کرده که ابزارهای کشف‌شده‌، شامل نرم‌افزار «تشخیص چهره» در سیستم ردیابی و جی‌پی‌اس خودروهای بانک پاسارگاد است.

از دیگر اطلاعات استخراج شده از این سیستم برنامه‌ای شامل تشخیص شماره پلاک وسایل نقلیه است که می‌تواند برای ارسال هشدارهای حجاب اجباری مورد استفاده قرار بگیرد. از دیگر ابزارهای کشف شده برنامه «به‌نما» یک سیستم تشخیص چهره است که برای چاپ کارت شناسایی استفاده می‌شود.

همزمان با شدت سرکوب مخالفان حجاب اجباری و به کارگیری قواعد سختگیرانه برای مجازات شهروندانی که در برابر نقض حقوق شهروندی خود، نافرمانی مدنی دارند، احمدرضا رادان، فرمانده کل انتظامی جمهوری اسلامی در فروردین‌ماه امسال در گفت‌وگو با رسانه‌های ایران از شناسایی و جریمه رانندگان بی‌حجاب با «فناوری و تجهیزات پیشرفته» خبر داد.

نشریه آمریکایی فاکس نیوز دی‌ماه سال گذشته با انتشار یک گزارش درباره استفاده حکومت ایران از سیستم تشخیص چهره چینی برای تحت تعقیب قراردادن منتقدان خودنوشت: «مهسا علیمردانی، محقق دانشگاه آکسفورد و فعال مدنی معتقد است شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد این فناوری در حال حاضر مورداستفاده قرار گرفته است».

مصی

Recent Posts

حمله سایبری آمریکا به کشتی ایرانی مظنون به جاسوسی

شبکه ان‌بی‌سی نیوز به نقل از سه مقام آمریکایی گزارش داد که دولت این کشور…

7 ماه ago

«ایکس» نشان آبی حساب‌ رسانه‌های دولتی جمهوری اسلامی را حذف کرد

شبکه اجتماعی «ایکس» نشان‌ تایید آبی و طلایی را از حساب‌ چند رسانه حکومتی ایران…

7 ماه ago

هشدار وزیر خارجه سوئد به امیرعبداللهیان: توطئه قتل یهودیان در سوئد بر روابط ما تأثیرگذار است

توبیاس بیلستروم، وزیر خارجهٔ سوئد می‌گوید به‌دنبال انتشار گزارش‌هایی از تلاش ایران برای حمله به…

7 ماه ago

هشدارها به نتانیاهو در مورد عملیات جدید ارتش؛ حمله به «رفح» فاجعه‌بار خواهد بود

رهبران کانادا، استرالیا، و نیوزیلند آتش‌بس «فوری» بشردوستانه در جنگ غزه را خواستار شدند و…

7 ماه ago

بازداشت رویا ثابت شهروند بهایی ساکن امارات در شیراز

ماموران اطلاعات سپاه در شیراز، یک شهروند بهایی ساکن امارات به نام «رویا ثابت» را…

7 ماه ago

محمدرضا کارگر پیشه مقدم، وکیل دادگستری بازداشت شد

یک وکیل دادگستری توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت و به یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی…

7 ماه ago