ملاقات چهار زندانی سیاسی کُرد محکوم به اعدام با خانواده؛ گفتند «دیدار آخر» است

به گزارش فرانیوز، بر اساس اطلاعیه کمپین دفاع از چهار زندانی سیاسی کُرد که روز یکشنبه هشتم بهمن‌ماه منتشر شد، آنها پس از نوزده ماه بی‌خبری با فرزندانشان در زندان اوین ملاقات کردند و به آنها گفته شد: «این آخرین دیدار است.»

در این اطلاعیه آمده «در این دیدار کوتاه چهار جوان و چهار زندانی سیاسی کرد، وصیت‌نامه خود را به خانواده اعلام کرده و تاکید کردند که این آخرین دیدار است.»

همچنین همسر محسن مظلوم خبر داده که پژمان فاتحی در ملاقات با مادرش گفته «این مرگ برای من یک مرگ با افتخار است؛ در مراسمم سیاه نپوشید و گریه نکنید.»

خانواده‌های این چهار زندانی سیاسی پیشتر در روز شنبه هفتم بهمن در اطلاعیه‌ای اعلام کردند که برای ملاقات با فرزندانشان در روز یکشنبه به زندان اوین فراخوانده شدند.

پس از آن و به دنبال صدور این اطلاعیه، از ساعات اولیه بامداد یکشنبه تجمعی در برابر زندان اوین با حضور خانواده‌های این چهار زندانی و شماری از شهروندان ازجمله مخالفان اعدام شکل گرفت.

روز شنبه دور دوم کارزار جهانی «نه به اعدام» در شهرهای مختلف جهان برگزار شد و ایرانیان برای اعتراض به اعدام‌های اخیر و در خطر بودن دیگر زندانیان محکوم به اعدام در ایران تجمع کردند.

پژمان فاتحی، محسن مظلوم، محمد فرامرزی و وفا آذربار در مردادماه ۱۴۰۱ از سوی نیروهای امنیتی در منطقه صومای برادوست شهرستان ارومیه بازداشت شدند.

پس از بازداشت این افراد، خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران با اعلام خبر بازداشت این چهار زندانی سیاسی کرد، آنها را «افراد وابسته به اسرائیل که قصد انجام عملیات خرابکارانه در ایران را داشتند» معرفی کرد.

مهرماه ۱۴۰۱ پس از گذشت حدود ۸۰ روز از زمان دستگیری این افراد، ویدیویی از اعترافات اجباری آنها در صدا و سیمای جمهوری اسلامی پخش شد.

محسن مظلوم، پژمان فاتحی، وفا آذربار و هژیر فرامرزی، مدتی بعد به وسیله قاضی ایمان افشاری، رییس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به اعدام محکوم شده‌اند.

حکم اعدام آن‌ها در شعبه ۹ دیوان عالی کشور به ریاست قاضی قاسم مزینانی تایید شده و درخواست اعاده دادرسی وکیل مدافع آن‌ها از سوی دیوان عالی کشور رد شده است.

مسعود شمس‌نژاد، وکیل دادگستری، روز شنبه ۱۶ دی‌ ماه در رسانه اجتماعی ایکس نوشت فرایند دادرسی و حکم نهایی اعدام موکلانش را عادلانه و منصفانه نمی‌داند.

او تاکید کرد موکلانش از حقوق خود برخوردار نبوده‌اند و در این مدت تلاش‌هایش به عنوان وکیل بی‌سرانجام بوده است.

این چهار زندانی سیاسی کُرد با گذشت بیش از ۱۸ ماه از زمان بازدشت، در بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به سر می‌برند.

خانواده‌های این چهار زندانی، طی این مدت بارها اتهامات مطرح شده علیه این افراد را رد کردند و آنها را قربانی یک سناریوسازی امنیتی خوانده و بر برخوردار نبودن آنها از حق دادرسی عادلانه و محروم بودن‌شان از حق دسترسی به وکیل انتخابی و ملاقات با خانواده تاکید کردند.

مصی

Recent Posts

حمله سایبری آمریکا به کشتی ایرانی مظنون به جاسوسی

شبکه ان‌بی‌سی نیوز به نقل از سه مقام آمریکایی گزارش داد که دولت این کشور…

9 ماه ago

«ایکس» نشان آبی حساب‌ رسانه‌های دولتی جمهوری اسلامی را حذف کرد

شبکه اجتماعی «ایکس» نشان‌ تایید آبی و طلایی را از حساب‌ چند رسانه حکومتی ایران…

9 ماه ago

هشدار وزیر خارجه سوئد به امیرعبداللهیان: توطئه قتل یهودیان در سوئد بر روابط ما تأثیرگذار است

توبیاس بیلستروم، وزیر خارجهٔ سوئد می‌گوید به‌دنبال انتشار گزارش‌هایی از تلاش ایران برای حمله به…

9 ماه ago

هشدارها به نتانیاهو در مورد عملیات جدید ارتش؛ حمله به «رفح» فاجعه‌بار خواهد بود

رهبران کانادا، استرالیا، و نیوزیلند آتش‌بس «فوری» بشردوستانه در جنگ غزه را خواستار شدند و…

9 ماه ago

بازداشت رویا ثابت شهروند بهایی ساکن امارات در شیراز

ماموران اطلاعات سپاه در شیراز، یک شهروند بهایی ساکن امارات به نام «رویا ثابت» را…

9 ماه ago

محمدرضا کارگر پیشه مقدم، وکیل دادگستری بازداشت شد

یک وکیل دادگستری توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت و به یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی…

9 ماه ago