به گزارش فرانیوز، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران روز چهارشنبه ۱۲ مهر در جمع خبرنگاران گفت جمهوری اسلامی در حالی که فعالیت ۱۲۷ بازرس آژانس بینالمللی انرژی اتمی را تأیید کرده، «سه یا چهار بازرس اروپایی مغرض» را از ادامه فعالیت در سایتهای ایران منع کرده است.
محمد اسلامی گفته است آژانس ۱۲۷ بازرس تایید شده در ایران دارد و این چند نفر، عددی نسبت به کل بازرسانی که در ایران دارند، نیست.
محمد اسلامی افزوده که بازرسان اخراج شده کسانی هستند که چند سال است به ایران نیامدهاند.
او که دول غربی را مورد اشاره قراره داده، مدعی شده است: «فشار آنان برای این است که ایران یکطرفه همه مفاد برجام را اجرا کند و آنان هیچگونه از تعهدات خود را انجام ندهند».
اسلامی اجرا «تمام مفاد برجام» را منوط به «لغو تحریمها» دانست و گفت: «غربیها هر زمان تحریمها را لغو کنند ما هم تمام مفاد برجام را اجرا میکنیم.»
این اظهارات رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی چند هفته پس از آن مطرح شده که دولت ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی بر سر مخالفت تهران با تعیین برخی بازرسان فرانسوی و آلمانی با یکدیگر وارد جدال لفظی شدند.
لغو مجوز بازرسان آژانس از سوی ایران بعد از آن بود که شورای حکام آژانس بیانیهای را که پیشنویس آن از سوی بریتانیا، فرانسه و آلمان تهیه شده بود، منتشر کرد. در آن بیانیه تأکید شده بود که ایران به تعهدات پادمانی خود پایبند نبوده است.
تهران آن بیانیه شورای حکام را «خصمانه» و «غیرسازنده» نامید
روز دوشنبه، متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، در پاسخ به پرسش خبرنگار صدای آمریکا، نپذیرفتن ۳ کارشناس آژانس بین المللی انرژی اتمی برای بازرسیهای لازم از تاسیسات مربوط به برنامه هستهای جمهوری اسلامی را یکی از دلایلی ذکر کرده بود که به گفته او «ایران تا بازگشت مجدد به برجام راه طولانی در پیش دارد».
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، در مصاحبهای در روز چهارشنبه ، ۲۹ شهریور در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل به حذف بازرسیها در ایران اعتراض کرده بود و خواستار تجدیدنظر در مورد این تصمیم شده بود.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفته بود که وقتی جمهوری اسلامی ایران، یک سوم از بهترین بازرسان آژانس را به دلیل «برخی ملاحظات سیاسی» حذف میکند، این، «جای تأسف» دارد و «غیرقابل درک» است.
گروسی سوم مهرماه در رسانه اجتماعی «ایکس» نوشته بود که در جریان ملاقات با محمد اسلامی، در جریان نشست سالانه آژانس، بر ارائه «تضمینهای معتبر» مبنیبر اینکه برنامه هستهای ایران منحصراً صلحآمیز است، تاکید کردم.
میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، دو روز پیش در کنفرانس خبری ۱۰ مهر ماه، با ذکر این که سیاست دولت بایدن تغییری نکرده و «متعهد به این است که ایران نباید به سلاح اتمی دست پیدا کند»، دیپلماسی را کماکان روش مورد نظر خواند.
شبکه انبیسی نیوز به نقل از سه مقام آمریکایی گزارش داد که دولت این کشور…
شبکه اجتماعی «ایکس» نشان تایید آبی و طلایی را از حساب چند رسانه حکومتی ایران…
توبیاس بیلستروم، وزیر خارجهٔ سوئد میگوید بهدنبال انتشار گزارشهایی از تلاش ایران برای حمله به…
رهبران کانادا، استرالیا، و نیوزیلند آتشبس «فوری» بشردوستانه در جنگ غزه را خواستار شدند و…
ماموران اطلاعات سپاه در شیراز، یک شهروند بهایی ساکن امارات به نام «رویا ثابت» را…
یک وکیل دادگستری توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت و به یکی از بازداشتگاههای امنیتی…