محسن هاشمی: اجماع جهانی علیه جمهوری اسلامی بی‌سابقه است

رئیس پیشین شورای شهر تهران در گفت‌وگو با یک روزنامه چاپ تهران هشدار داد که اجماع جهانی، شامل اجماع دولت‌ها و اجماع افکار عمومی جهان، علیه جمهوری اسلامی بی‌سابقه است.

محسن هاشمی به شماره روز سه‌شنبه ۱۳ دی روزنامه «جمهوری اسلامی» گفت: «اجماعی که در حال حاضر علیه جمهوری اسلامی در جهان شکل گرفته است، نه تنها برای ایران، بلکه حتی برای سایر کشورهای جهان نیز سابقه نداشته است».

او تاکید کرد که «تحریم‌های موثر پانزده ساله بنیه کشور را ضعیف کرده و درآمد ملی را کاهش داده» است.

از زمان آغاز اعتراضات سراسری در ایران در ۲۶ شهریور امسال در واکنش به جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، شهرهای مهم جهان نیز شاهد راهپیمایی و تظاهرات گسترده‌ای در حمایت از جنبش اعتراضی مردم ایران علیه نظام جمهوری اسلامی بوده است.

بسیاری از مقام‌های جهان، سازمان‌های بین‌المللی و حقوق بشری نیز سرکوب و کشتار معترضان از سوی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی را به شدت محکوم کرده و اتحادیه اروپا، آمریکا و کانادا تحریم‌های وسیعی علیه عاملان نقض حقوق بشر در ایران وضع کرده‌اند.

همزمان، شورای حقوق بشر سازمان ملل رای به تشکیل کمیته حقیقت‌یاب برای مستند کردن نقض حقوق بشر در جریان اعتراضات سراسری ایران پس از جان باختن مهسا امینی داد و از سوی دیگر، شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد روز ۲۳ آذر، جمهوری اسلامی را از کمیسیون مقام زن سازمان ملل اخراج کرد.

سی‌وپنجمین نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل روز سوم آذر با رای موافق ۲۵ عضو این شورا برای ایجاد کمیته حقیقت‌یاب در رابطه با نقض حقوق بشر در ایران به پایان رسید
بیشتر در این باره:
شورای حقوق بشر به تشکیل کمیته حقیقت‌یاب درباره سرکوب اعتراضات در ایران رای مثبت داد
محسن هاشمی در بخش دیگری از اظهارات خود تاکید کرد که تعیین کمیته حقیقت‌یاب درباره نقض حقوق بشر در ایران از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل «حتی در مورد عراق، لیبی، سوریه، یوگسلاوی و کشورهای آفریقایی که شاهد قتل‌عام ده‌ها هزار انسان بودند نیز» صورت نگرفت.

او در مورد اجماع افکار عمومی جهان علیه جمهوری اسلامی گفت: «امروز هیچ مخالفت جدی در افکار عمومی غرب برای مداخله در ایران صورت نمی‌گیرد».

شورای حقوق بشر سازمان ملل در سی‌وپنجمین نشست ویژه خود در روز سوم آذر، به تشکیل یک کمیته حقیقت‌یاب برای انجام تحقیقات در مورد گزارش‌های «نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران در رابطه با اعتراضاتی که پس از ۲۵ شهریور آغاز شد» رای مثبت داد.

این نخستین‌بار است که چنین کمیته‌ای برای بررسی موارد نقض حقوق بشر در ایران تشکیل می‌شود. این شورا روز ۲۹ آذر سه حقوقدان زن را به عنوان اعضای این کمیته تعیین کرد.

وظیفه اعضای این کمیته حقیقت‌یاب مستند کردن سرکوب اعتراضات ماه‌های اخیر در ایران، جمع‌آوری شواهد در مورد نقض موازین حقوق بشر با هدف شناسایی مقامات مسئول و پیگرد قضایی آن‌هاست.

مقامات جمهوری اسلامی تشکیل این کمیته را یک «اقدام سیاسی خصمانه» توصیف کرده‌اند.

سلین

Recent Posts

حمله سایبری آمریکا به کشتی ایرانی مظنون به جاسوسی

شبکه ان‌بی‌سی نیوز به نقل از سه مقام آمریکایی گزارش داد که دولت این کشور…

7 ماه ago

«ایکس» نشان آبی حساب‌ رسانه‌های دولتی جمهوری اسلامی را حذف کرد

شبکه اجتماعی «ایکس» نشان‌ تایید آبی و طلایی را از حساب‌ چند رسانه حکومتی ایران…

7 ماه ago

هشدار وزیر خارجه سوئد به امیرعبداللهیان: توطئه قتل یهودیان در سوئد بر روابط ما تأثیرگذار است

توبیاس بیلستروم، وزیر خارجهٔ سوئد می‌گوید به‌دنبال انتشار گزارش‌هایی از تلاش ایران برای حمله به…

7 ماه ago

هشدارها به نتانیاهو در مورد عملیات جدید ارتش؛ حمله به «رفح» فاجعه‌بار خواهد بود

رهبران کانادا، استرالیا، و نیوزیلند آتش‌بس «فوری» بشردوستانه در جنگ غزه را خواستار شدند و…

7 ماه ago

بازداشت رویا ثابت شهروند بهایی ساکن امارات در شیراز

ماموران اطلاعات سپاه در شیراز، یک شهروند بهایی ساکن امارات به نام «رویا ثابت» را…

7 ماه ago

محمدرضا کارگر پیشه مقدم، وکیل دادگستری بازداشت شد

یک وکیل دادگستری توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت و به یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی…

7 ماه ago