محسن دریس با قید وثیقه آزاد شد؛ عباس دریس همچنان در خطر صدور احکام سنگین است

یکی از بازداشت‌شدگان آبان ۹۸ که پیشتر توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی به اتهام شرکت در اعتراضات ماهشهر به حبس ابد محکوم شده بود، با قید وثیقه به صورت موقت آزاد شده است و برادر او که به اعدام محکوم شده بود، همچنان در خطر صدور احکام سنگین قرار دارد.

خواندن این مطلب 11 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، فرشته تابانیان وکیل محسن دریس و برادر عباس دریس، از بازداشت‌شدگان اعتراضات آبان ۹۸، روز سه‌شنبه دوم آبان ماه از آزادی موکلش خبر داد.

او عنوان کرد که محسن دریس با قید وثیقه پانصد میلیون تومانی، شامگاه دوم آبان ماه، از زندان سپیدار اهواز به‌ طور موقت آزاد شده است.

خانم تابانیان در مورد وضعیت موکل خود نوشت: محسن دریس قبلاً به اتهام «معاونت در محاربه» در شعبه اول انقلاب ماهشهر برائت گرفته بود و اتهام دوم، معاونت در قتل عمد رضا صیادی بود که با توجه به رضایت گرفته شده وثیقه کاهش یافت.

وی روز سه‌شنبه درباره عباس دریس هم خبر داد که او در پرونده محاربه در شعبه اول دادگاه انقلاب ماهشهر به اعدام محکوم شد که اعاده دادرسی شده است و هنوز در جریان است» و در اتهام مشارکت در قتل عمد با توجه به رضایت خانواده صیادی وثیقه او نیز کاهش یافت و ۲ میلیارد شده است. ولی با توجه به پرونده محاربه امکان آزادی فعلاً نیست.

محسن دریس، اهل شهر جراحی بندر ماهشهر، در جریان اعتراضات، در تاریخ ۱۷ آذرماه ۹۸ به همراه برادرش، عباس دریس، بازداشت شد.

عباس دریس، شاهد کشتار آبان ۹۸ ماهشهر پیشتر به اتهام قتل یک مامور پلیس به اعدام متهم شده بود اما این حکم به علت نبود شواهد کافی و عدم شکایت خانواده قربانی، تابستان امسال متوقف شد.

فرشته تابانیان وکیل مدافع این دو برادر روز دوشنبه ۲۴ مهر ماه اعلام کرد:ما قبلا رضایت خانواده صیادی را کسب کرده‌ایم و پاسخ استیذان معاون قوه قضاییه در رابطه با دیه هم مثبت است.

اوایل مرداد ماه گذشته فرشته تابانیان با انتشار توییتی نوشت: اعاده دادرسی موکلم ‎عباس دریس در شعبه نهم دیوان عالی کشور ثبت شد.

وی افزود: دستور توقف اجرای حکم به شعبه اول اجرای احکام ماهشهر ارسال شد.

این وکیل دادگستری در گفتگو با «شبکه شرق» درباره آخرین وضعیت پرونده عباس دریس، بر لزوم صدور دستور توقف اجرای حکم اعدام با ثبت درخواست اعاده دادرسی تاکید کرده بود.

وی درباره تناقضات پرونده اظهار کرده بود: «زمانی که پرونده به دادگاه انقلاب ماهشهر ارجاع شده بود، من به عنوان وکیل وارد پرونده شدم. آن زمان به نظریه کارشناسان اسلحه، هیات ۳ نفره اولیه، اعتراض کردم اما به این اعتراض اهمیتی داده نشد و موضوع به هیات ۵ نفره ارجاع داده نشد. در این پرونده، گزارش پزشکی قانونی هم حاکی از آن است که مشخص نشده گلوله شلیک شده متعلق به اسلحه آقای دریس است یا خیر.

پزشکی قانونی صرفا اعلام کرده که گلوله از اسلحه کلاشینکف شلیک شده ولی مشخص نیست اسلحه مدنظر، همان اسلحه آقای دریس است یا خیر.»

این وکیل دادگستری همچنین افزود: ما با خانواده شهید صیادی صحبت کردیم. این خانواده از همان ابتدا اعلام کرده بودند که شکایتی از آقای دریس ندارند و شاکی این پرونده نیستند. با این حال ما از این خانواده درخواست کردیم تا رضایت خود را به صورت رسمی و ثبتی هم اعلام کنند که این کار را کردند. این رضایتنامه به دیوان هم تقدیم شده است اما با توجه به محاربه بودن اتهام، به این رضایتنامه توجهی نشد.»

عباس دریس در جریان اعتراضات آبان ۱۳۹۸ به همراه برادر خود محسن دریس در ماهشهر بازداشت و به «محاربه، اخلال در نظم و مشارکت در قتل یکی از نیروهای یگان ویژه نیروی انتظامی موسوم به نوپو» متهم شد.

مقامات قضایی ایران اواسط آذرماه سال گذشته بدون ارائه سند از صدور حکم اعدام برای عباس دریس خبر دادند.

دادگاه انقلاب بر اساس اعترافات آقای دریس مبنی بر تیراندازی و کشتن یک مامور نیروی انتظامی او را به اعدام و برادر او را به اتهام «شرکت در قتل» به حبس ابد محکوم کرده است.

این در حالی است که فعالان حقوق بشر پیشتر اعلام کرده‌ بودند که اعترافات تلویزیونى آقای دریس «تحت فشار و شکنجه» گرفته شده است.

عباس دریس در حالی به اتهام قتل یک مامور ایرانی به اعدام محکوم شده که شواهد کارشناسی حاکی از«بی‌گناهی» اوست.

عباس دریس (شلیشات) متولد سال ۱۳۵۹ است و به گفته منابع مختلف، دو یا سه فرزند دارد. او پیش از بازداشت در آبان ۹۸ کارگری ساده بود.

در تابستان ۱۴۰۰ خبر صدور حکم اعدام برای آقای دریس به طور شفاهی به خانواده‌اش اعلام شد.

پس از آن همسرش بعد از پیگیری‌های بسیار، بر اثر فشار‌های روحی شدید دچار سکته مغزی می‌شود و جان خود را از دست می‌دهد.

کشتار نیزار معشور (ماهشهر) به عنوان یکی از نقاط عطف اعتراضات آبان ۹۸ بود که بنا به گزارش «نیویورک تایمز» حدود ۱۰۰ نفر از شهروندان عرب طی آن توسط نیروهای امنیتی ایران کشته شدند.