فایننشال تایمز: جمهوری اسلامی از دو بانک بزرگ بریتانیایی برای دور زدن تحریم‌ها استفاده کرده است

نشریه فایننشال تایمز در گزارشی نوشت حکومت ایران با پشتیبانی سرویس‌های اطلاعاتی‌اش از سانتاندر بانک و بانک لوید، دو بانک بزرگ مستقر در بریتانیا، برای جابجایی پول و دور زدن تحریم‌ها استفاده کرده است.

خواندن این مطلب 7 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی که روز یکشنبه منتشر کرده می‌گوید جمهوری اسلامی از دو بانک بزرگ بریتانیایی برای عملیات جابه‌جایی مخفیانه پول در سراسر جهان به عنوان بخشی از شبکه گسترده فرار از تحریم‌ها، که از سوی نهاد‌های اطلاعاتی حکومت ایران حمایت می‌شود، سوء استفاده کرده است.

بر اساس اسنادی که یک نسخه از آنها به دست این روزنامه معتبر بریتانیایی رسیده، بنگاه‌های مالی لویدز و سانتاندر بریتانیا، چندین حساب پوششی را به شرکت‌های اصلی انگلیسی که به‌طور مخفیانه متعلق به یک شرکت بازرگانی پتروشیمی تحت‌تحریم جمهوری اسلامی مستقر در لندن بودند، اختصاص داده‌اند.

این گزارش می‌افزاید، شرکت بازرگانی پتروشیمی مذکور بخشی از شبکه‌ای است که ایالات متحده آن را به جمع‌آوری صدها میلیون دلار برای نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و همکاری با سازمان‌های اطلاعاتی روسیه برای تامین ‌مالی شبه‌نظامیان نیابتی وابسته به جمهوری اسلامی متهم می‌کند.

به گزارش فایننشال تایمز، این جابه‌جایی مخفیانه پول در سراسر جهان در حالی انجام شده است که شرکت بازرگانی پتروشیمی و شرکت پوششی بریتانیایی آن، به نام پی سی سی یو کی (PCC UK) از ماه نوامبر سال ۲۰۱۸ میلادی تحت تحریم‌های ایالات متحده قرار دارند.

بر اساس این گزارش، جمهوری اسلامی با طراحی ساختارهای پیچیده‌ای، از بنگاه‌های مالی لویدز و سانتاندر بریتانیا برای فرار از تحریم‌ها و پنهان کردن مالکیت سوء استفاده کرده است.

در واکنش به این گزارش، آلیشیا کرنز، رییس کمیته روابط خارجی مجلس عوام بریتانیا، در واکنش به این یافته‌ها گفت: سال‌هاست، مکررا نگرانی‌ام را درباره نیازمان به تعطیلی بخش‌هایی از سپاه پاسداران که در بریتانیا فعالیت می‌کنند، مطرح کرده‌ام. این تحقیقات بار دیگر ثابت می‌کند که باید کارهای بیشتری صورت گیرد.»

طبق دفتر ثبت شرکت‌های بریتانیا، شرکت پیسکو یو کی به‌طور کامل متعلق به یک شهروند بریتانیایی به نام «عبدالله سیاوش فهیمی» است. با این حال، اسناد داخلی که برخی از آنها توسط وب‌سایت اپوزیسیون ایرانی ویکی‌ایران به‌صورت آنلاین درز کرده است، نشان می‌دهد که پیسکو به‌طور کامل توسط شرکت پوششی بریتانیایی پی سی سی یو کی کنترل می‌شود و فهیمی طی قراردادی، آن را به صورت امانی در اختیار می‌گیرد.

فهیمی از آدرس ایمیل شرکت بازرگانی پتروشیمی برای مکاتبه با مقامات شرکت در تهران استفاده کرده است. طبق پرونده‌های شرکتی بریتانیا، او از آوریل ۲۰۲۱ تا فوریه ۲۰۲۲ مدیر شرکت پوششی بریتانیایی بازرگانی پتروشیمی به نام پی سی سی یو کی بوده است.

درهفته ای که گذشت بریتانیا و ایالات متحده در ابتکاری تازه، آنچه را که «شبکه ترور فراملی» نامیدند تحت تحریم‌های اطلاعاتی قرار دادند که فعالان و مخالفان از جمله ساکنان بریتانیا را هدف قرار داده است.