صدیقه وسمقی پژوهشگر دینی در نامهای انتقادی به علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی درباره حجاب اجباری، دیدگاههای او را از منظر دینی به چالش کشیده و از او خواسته توضیح دهد در حالی که در قرآن بر لزوم پوشاندن موی سر برای زنان تصریح نشده، الگوی سخت گیرانه جمهوری اسلامی برای پوشش زنان بر کدام دلایل قطعی و خدشه ناپذیر دینی و با کدام استدلال استوار شده است.
به گزارش فرانیوز، خانم وسمقی در این نامه که سایت زیتون منتشر کرده با خطاب قراردادن علی خامنهای و تاکید بر اینکه «مسئولیت تمام پیامدهای مقابله با بیحجابی با شماست»، از او پرسیده در حالی که در قرآن بر لزوم پوشاندن موی سر برای زنان تصریح نشده، «الگوی سخت گیرانه جمهوری اسلامی برای پوشش زنان بر کدام دلایل قطعی و خدشه ناپذیر دینی و با کدام استدلال استوار شده است.»
این پژوهشگر دینی در نامه خود تاکید کرد: موضوع پوشش زنان در سنت پیامبر به گونه ای که امروز مطرح می شود هرگز مطرح نبوده و شواهدی در دست نیست که نشان دهد در زمان پیامبر اسلام و پس از او زنان به دلیل نپوشاندن موی سر و یا حتی بدن خود مورد آزار و اذیت و مجازات قرار گرفته باشند.
وی همچنین از علی خامنهای صراحتا خواسته تلقی خود از حجاب را روشن کند تا زنان بدانند که شواهد و مدارک قطعی و مسلم فرمان خدا و اسلام برای اعمال چنین محدودیت ها و محرومیت ها بر آنان چیست.
در نامه خانم وسمقی تاکید شده تا اینگونه پرسشها از سوی خامنهای پاسخ داده نشود، اصرار بر اجرای قانون حجاب خلاف عدل و انصاف خواهد بود.
او پیشنهاد داده زنانی که به دلیل شکل پوشش خود مورد تعدی و آزار قرار گرفته و از حقوق حقه خود محروم شده و یا آسیب جسمی، روحی و مالی دیده اند، باید بتوانند علیه جمهوری اسلامی ادعای غرامت کنند و جمهوری اسلامی نیز مکلف به دلجویی از آنان است.
خانم وسمقی نماینده سابق شورای شهر تهران، تحصیلات فقه و حقوق اسلامی دارد، شاعر و فعال سیاسی و مدنی و نویسنده و پژوهشگر دینی است که با انتشار کتاب هایی نظیر “زن، فقه، اسلام”، “بضاعت فقه” و “بازخوانی شریعت” بیشتر به عنوان یک نواندیش دینی شناخته میشود.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران هفته گذشته مخالفت با حجاب اجباری را «حرام شرعی و حرام سیاسی» اعلام کرد. به دنبال این اظهار نظر، نهادها و سازمان های مختلف در کشور بیانیه ها و قوانینی صادر کردند که براساس آن سختگیرانه تر از گذشته به مقوله حجاب وارد شده و اقدام تنبیهی از قبیل محرومیت از تحصیل و خدمات اجتماعی و حقوق شهروندی را وضع کردند.
از شش ماه پیش که اعتراضات به قتل حکومتی مهسا امینی آغاز شد، زنان و دختران در مخالفت با حجاب اجباری بدون روسری و با پوشش های دلخواه در سطح شهر و اماکن عمومی تردد کردند و همین امر موجب شد تا حکومت به دنبال چاره اندیشی نسبت به این موضوع باشد و بیشتر از گذشته اقدامات سختگیرانه لحاظ کند.
شبکه انبیسی نیوز به نقل از سه مقام آمریکایی گزارش داد که دولت این کشور…
شبکه اجتماعی «ایکس» نشان تایید آبی و طلایی را از حساب چند رسانه حکومتی ایران…
توبیاس بیلستروم، وزیر خارجهٔ سوئد میگوید بهدنبال انتشار گزارشهایی از تلاش ایران برای حمله به…
رهبران کانادا، استرالیا، و نیوزیلند آتشبس «فوری» بشردوستانه در جنگ غزه را خواستار شدند و…
ماموران اطلاعات سپاه در شیراز، یک شهروند بهایی ساکن امارات به نام «رویا ثابت» را…
یک وکیل دادگستری توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت و به یکی از بازداشتگاههای امنیتی…