به گزارش فرانیوز، محمدحسین طاهری آکردی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور، جزییات بیشتری از فعالیتهای نیروهای «حجاببان» را اعلام کرد و گفت که تعداد این نیروها «بیش از ۲ هزار و ۸۵۰ نفر» است و ماموریت آنها «تذکر لسانی» است.
پیشتر در مردادماه سال جاری، رسانهها در ایران گزارش داده بودند که شهرداری پایتخت ۴۰۰ نیرو را به عنوان «حجاببان» با حقوق ماهانه ۱۲ میلیون تومان برای استقرار در مترو استخدام کرده است.
وزیر کشور جمهوری اسلامی که پیشتر از «عدم صدور مجوز برای نیروهای حجاببان» حرف زده بود، در اظهاراتی دیگر گفت که این نیروها «دارای مجوز عام» بوده و «نیازی به مجوز خاص ندارد».
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر اما در مصاحبه روز شنبه ۴ آذر با خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، از نیروهای حجاببان به عنوان «نیروهای جهادی» نام برد و ادعا کرد که آنها بدون دریافت پول و «فی سبیل الله» فعالیت میکنند.
محمدحسین طاهری آکردی همچنین به ارائه «گزارش» فعالیتهای نیروهای حجاببان به ستاد امر به معروف و نهی از منکر اذعان کرد و افزود: این نیروها «براساس آخرین گزارشی که چندی پیش به ما دادند، حدود ۲۰۰ هزار تذکر داده بودند».
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر همچنین عنوان کرد که براساس گفته نیروهای حجاببان «مشکل حجاب» بیش از «۹۷ درصد افراد با تذکر اولیه حل شده و به درگیری و مشاجره» نکشیده است.
این اظهارات دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر به معنای آن است که دستکم در ۳ درصد موارد تذکز حجاب، نیروهای حجاببان با مقاومت زنانی مواجه شدهاند که از حجاب اجباری سرباز میزنند.
محمدحسین طاهری آکردی فعالیت نیروهای حجاببان را پیامد سخنان علی خامنهای عنوان کرد و افزود: رهبر جمهوری اسلامی گفته که «اگر مسأله حجاب و عفاف برای مردم تبیین شود، آن را میپذیرند و عنادی ندارند» و اکنون «گروههای تذکر لسانی نیز همین کار را پیگیری میکنند».
او همچنین از نیروهای حجاببان به عنوان « گروه تذکر لسانی» نام برد و افزود که این نیروها با «هماهنگی سپاه پاسداران، بسیج، فراجا، شهرداری تهران، و دادستانی» در مناطق مختلف تهران از جمله میدانهای ولیعصر، انقلاب، فردوسی مستقر شدهاند.
به گفته طاهری آکردی، ستاد امر به معروف و نهی از منکر نیز بخشی از «آموزش» به نیروهای حجاببان و «گروههای تذکر لسانی» را بر عهده داشته است.
او واکنشها و اعتراضات به استقرار و برخورد نیروهای حجاببان با زنان در ایستگاههای مترو و مناطقی از تهران را «کارشکنی و طرح شبهات غیر معقول» خواند و گفت که همه باید «از نهادهای همکار» برای استقرار نیروهای تذکر لسانی، «تشکر» کنند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر، استقرار گسترده نیروهای حجاببان را «کار خیر» و «فرهنگی» خواند و گفت که «کار خیر جمعی نیاز به مجوز ندارد» و «مجوز برای جاهایی است که افراد میخواهند تجمع کرده و اعتراض» کنند و «شعار» سر دهند.
در پی واکنشها به اظهارات وزیر کشور مبنی بر «عدم صدور مجوز برای نیروهای حجاببان»، مرکز اطلاعرسانی وزارت کشور، از قول احمد وحیدی ضمن تاکید بر حمایت از نیروهای حجاببان، گفت: «وزارت کشور برابر قانون از آمرین به معروف و ناهیان از منکر حمایت میکند».
پیشتر احمد وحیدی، وزیر کشور، روز چهارشنبه اول آذر ماه، مدعی شده بود که «ما مجوزی برای این کار ندادیم و گروههای مردمی در قالب امر به معروف و نهی از منکر در حال انجام این کار هستند».
پس از آن ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران، روز جمعه گفت که اظهارات وزیر کشور درباره عدم صدور مجوز برای نیروهای حجاببان، «ابهامات زیادی» را درباره استقرار این نیروها ایجاد کرده است.
معینالدین سعیدی، نماینده مجلس، نیز گفت: «همین که متولی نیروهای حجاببان مشخص نیست، نشان میدهد که اصل کار ایراد دارد».
روزنامه اعتماد در شماره یکشنبه ۵ آذر ماه خود تصویر بخشی از یک بخشنامه وزیر کشور به شماره ۹۷۴۳ و تاریخ ۹ خرداد ۱۴۰۲ را منتشر کرد که دارای مهر «خیلی محرمانه» است و در آن بر «بازداشت» و «برخورد» با زنان بدون حجاب اجباری تاکید شده است.
این روزنامه نوشت:« وزیر کشور در شرایطی روز چهارشنبه اعلام کرد که دولت در ماجرای حجاببانها، مجوزی صادر نکرده» که در بخشنامه ۹ خرداد ماه خود خطاب به دستگاهها و از جمله مدیرعامل مترو و شهرداری تهران، «خواستار برخورد با افرادی شده که پوشش آنها از سوی این مرجع استاندارد محسوب نمیشود».
در بخشی از این بخشنامه وزیر کشور تاکید کرده که «ورود افراد در وضعیت کشف حجاب به اماکن تحت اشراف دولت منوط به رعایت پوشش قانونی» است و «در مراکزی چون ایستگاههای مترو از ورود آقایان به واگن بانوان جلوگیری شود».
احمد وحیدی در این بخشنامه همچنین دستور داده که «در ایستگاههای خلوت، ممانعت از ورود افرادی که قوانین پوشش را رعایت نمیکنند میبایست به سرعت عملیاتی شود.»
در این بخشنامه همچنین آمده است که «عکسبرداری و تهیه مستندات» از زنانی که از حجاب اجباری سر میزنند در مراکز مختلف و از جمله در «همه بخشهای مترو» و حتی «داخل واگنها» باید در «دستور کار ضابطین» قرار گیرد.
وزیر کشور در بند ۵ این بخشنامه نیز تاکید کرده که «افرادی که با وضعیت برهنگی در معابر و اماکن عمومی تردد میکنند به شکل مناسب توسط پلیس بازداشت» و تحویل مراجع قضائی شوند.
روزنامه اعتماد عنوان کرده که همین بخشنامه وزیر کشور منجر به استقرار «حجاببانها در مترو و بسیاری از دستگاههای اجرایی، خدماتی و عمومی» کشور شده است.
استقرار ماموران تذکردهنده حجاب اجباری در متروها موسوم به «حجاببان» پس از سرکوب اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» آغاز شد و از هفته دوم آبان ماه به ویژه در ایستگاههای پرتردد مترو تشدید شده است.
بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی و رسانهها در روزهای اخیر عنوان کردند که نیروهای حجاببان با تشکیل «تونل وحشت» و برخورد و تصویربرداری غیرقانونی با هدف برخورد با زنان و تحمیل دوباره حجاباجباری در مترو مستقر شدهاند.
شبکه انبیسی نیوز به نقل از سه مقام آمریکایی گزارش داد که دولت این کشور…
شبکه اجتماعی «ایکس» نشان تایید آبی و طلایی را از حساب چند رسانه حکومتی ایران…
توبیاس بیلستروم، وزیر خارجهٔ سوئد میگوید بهدنبال انتشار گزارشهایی از تلاش ایران برای حمله به…
رهبران کانادا، استرالیا، و نیوزیلند آتشبس «فوری» بشردوستانه در جنگ غزه را خواستار شدند و…
ماموران اطلاعات سپاه در شیراز، یک شهروند بهایی ساکن امارات به نام «رویا ثابت» را…
یک وکیل دادگستری توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت و به یکی از بازداشتگاههای امنیتی…