Categories: ایرانجهان

در نامه به جوزپ بورل تاکید شد: تعهدات بین المللی در قبال سازمان تروریستی سپاه قربانی ملاحظات سیاسی نشود

جمعی از فعالان سیاسی، مدنی و اساتید دانشگاه خارج از کشور، با ارسال نامه ای به جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، با استناد به قوانین حقوق بین الملل در پاسخ به این گفته او که نمی توان سپاه را به لحاظ حقوقی تروریسم شناخت، تاکید کرده اند که اظهارات او خلاف واقع بوده و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی باید در لیست گروه های تروریستی قرار گیرد.

به گزارش فرانیوز، فعالان سیاسی، اساتید دانشگاه، فعالان اجتماعی و مدنی امضا کننده نامه به جوزپ بورل این گفته وی که “تا زمانی که دادگاه اتحادیه اروپا تروریستی بودن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را تایید نکند، نمی تواند در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار گیرد”، را بسیار ناامید کننده و بر خلاف واقع و رویه اتحادیه اروپا خوانده اند.

در این نامه که علاوه بر ارسال برای جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، به ۲۷ وزیر امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا و همچنین وزرای خارجه کشورهای کانادا، انگلستان، نروژ، استرالیا، و نیوزیلند ارسال شده ، به آنان یادآوری شده که بر اساس حقوق بین الملل معاصر، تروریسم به عنوان جنایتی بین المللی، تهدیدی برای صلح و امنیت بین المللی و از همه مهمتر “تهدیدی علیه انسانیت” است.

نویسندگان نامه ، با اشاره به الزامات حقوقی بین الملل تاکید کرده اند که همه کشورهای جهان از جمله کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید اقدامات لازم و ضروری برای مقابله با تروریسم را بکار گیرند.

آنها یادآور شده اند: نمی توان این تعهدات مهم و غیرقابل انکار را نادیده انگاشته و یا آنرا قربانی ملاحظات سیاسی نمود.

در این نامه با اشاره به اسناد مختلف حقوق بین الملل مبنی بر به رسمیت شناختن جهانی تروریسم به عنوان یک جنایت بین المللی و لزوم مقابله همه کشورها با آن، آمده است: دخالت سپاه پاسداران در زمینه عملیات فراسرزمینی علیه تمامیت ارضی و استقلال سیاسی کشورهای منطقه، استخدام غیرقانونی مزدوران از کشورهای منطقه برای حضور نظامی در کشورهای مورد هدف ، تأمین مالی، پشتیبانی و آموزش شبه نظامی هسته های تروریستی ، کشتن صدها نفر از مخالفان جمهوری اسلامی که تقریبا همه آنها در اروپا اتفاق افتاد، از جمله نگرانی های بسیار عمیق و جدی ایرانیان است.

در بخش دیگری از نامه آمده است: با توجه به پیش‌نویس کمیسیون‌ حقوق بین‌الملل درباره مسئولیت بین المللی دولت‌ها در قبال اعمال غیرقانونی اصرار داریم که این نیروی نظامی قانون شکن که باعث از دست رفتن جان انسانهای بی گناه زیادی شده است، به عنوان یک سازمان تروریستی در فهرست گروه های بسیار خطرناک در جهان قرار گیرد.

محمود مسائلی استاد حقوق بین الملل، بابک شیرآلی پزشک و فعال سیاسی، حسن شریتعمداری دبیرکل شورای انتقالی ایران، محسن سازگارا رئیس موسسه پژوهشی ایران معاصر، مهناز شیرآلی جامعه شناس و دکتر فرخ زندی استاد دانشگاه تورنتو که ازجمله امضا کنندگان این نامه هستند، در پایان با بیان اینکه همه کشورها باید از طریق همکاری های بین المللی اقدامات عاجلی در برابر عملیات بی‌ثبات‌کننده سپاه که زندگی مردم منطقه و جهان را خطر انداخته، به عمل آورند، تاکید کرده اند: شنیع بودن جنایات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی واکنش فوری را ایجاب می کند. حقوق بین الملل راهکارهای روشن این مقابله با جنایت را توضیح داده و تثبیت کرده است.

مصی

Recent Posts

حمله سایبری آمریکا به کشتی ایرانی مظنون به جاسوسی

شبکه ان‌بی‌سی نیوز به نقل از سه مقام آمریکایی گزارش داد که دولت این کشور…

9 ماه ago

«ایکس» نشان آبی حساب‌ رسانه‌های دولتی جمهوری اسلامی را حذف کرد

شبکه اجتماعی «ایکس» نشان‌ تایید آبی و طلایی را از حساب‌ چند رسانه حکومتی ایران…

9 ماه ago

هشدار وزیر خارجه سوئد به امیرعبداللهیان: توطئه قتل یهودیان در سوئد بر روابط ما تأثیرگذار است

توبیاس بیلستروم، وزیر خارجهٔ سوئد می‌گوید به‌دنبال انتشار گزارش‌هایی از تلاش ایران برای حمله به…

9 ماه ago

هشدارها به نتانیاهو در مورد عملیات جدید ارتش؛ حمله به «رفح» فاجعه‌بار خواهد بود

رهبران کانادا، استرالیا، و نیوزیلند آتش‌بس «فوری» بشردوستانه در جنگ غزه را خواستار شدند و…

9 ماه ago

بازداشت رویا ثابت شهروند بهایی ساکن امارات در شیراز

ماموران اطلاعات سپاه در شیراز، یک شهروند بهایی ساکن امارات به نام «رویا ثابت» را…

9 ماه ago

محمدرضا کارگر پیشه مقدم، وکیل دادگستری بازداشت شد

یک وکیل دادگستری توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت و به یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی…

9 ماه ago