Categories: ایرانجهان

توسعه فرودگاه امام در قبال تهاتر نفت به چینی‌ها واگذار شد

به گزارش فرانیوز، سعید چلندری، مدیرعامل شرکت شهر «فرودگاه امام» طی سخنانی اعلام کرد: «چندین شرکت داخلی و خارجی برای ساخت ترمینال جدید در فرودگاه امام اعلام آمادگی کردند و وارد مذاکره با آنها شدیم در نهایت بهترین شرکت را که یک شرکت چینی است را انتخاب کردیم».

در بهمن سال ۱۳۹۵، گروه صنعتی فرانسوی «Bouygues» یک قرارداد اولیه برای ساخت و راه اندازی ترمینال جدید فرودگاه امام امضا کرد، اما این شرکت و همچنین شریک فرانسوی آن یعنی «Aeroports de Paris» با مشکل تامین مالی پروژه از طریق جلب همکاری بانک‌های بین‌المللی، به دلیل عدم لغو تحریم‌های بانکی، برخوردند.

ایران هم شرکت مشاور فرودگاه هلند (NACO) را به عنوان مشاور اصلی خود در پروژه افزایش ظرفیت فرودگاه به ۳۵ میلیون مسافر استخدام کرده بود.

شرکت هلندی و شرکت‌های فرانسوی که پس از لغو تحریم‌ها به دنبال حصول توافق هسته‌ای میان جمهوری اسلامی و قدرت‌های جهانی در اوایل سال ۲۰۱۷ به بازار ایران وارد شده بودند، پس از خروج دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری وقت آمریکا از این توافق در سال ۲۰۱۸ و بازگشت تدریجی موج تحریم‌های اقتصادی، ناامید از اجرای پروژه، ناگزیر به ترک ایران شدند.

سعید چلندری، مدیرعامل شرکت شهر «فرودگاه امام» درباره نحوه همکاری و تامین مالی شرکت چینی برای احداث فاز دوم فرودگاه امام هم گفت: «مذاکره با یک شرکت چینی برای ساخت ترمینال ۴۱۰ هزار نفری در فرودگاه طی دو ماه گذشته ادامه داشته است».

چلندری ادامه داد: «تامین مالی از طریق تهاتر نفتی خواهد بود که چیزی حدود ۲.۵ تا ۳ میلیارد یورو تهاتر شود، امیدواریم بتوانیم در شهریورماه قرارداد را اجرایی کرده و عملیات اجرایی در مهرماه آغاز شود».

تامین مالی پروژه توسعه فرودگاه امام خمینی از طریق تهاتر نفتی چند روز پس از آن منتشر می‌شود که رسانه آمریکاییِ بلومبرگ در گزارشی نوشت که مقامات آمریکایی به طور خصوصی اعتراف کرده‌اند که به تدریج تحریم نفتی ایران را کاهش داده‌اند که نتیجه آن افزایش فروش نفت ایران به بالاترین سطح از زمان بازگشت تحریم‌ها در پنج سال پیش و بیشترین میزان فروش نفت به چین بوده است.

بر پایه گزارش بلومبرگ، صادرات نفت ایران به چین به ۱.۵ میلیون بشکه در روز رسیده که بالاترین سطح در ۱۰ سال اخیر به شمار می‌رود.

اما رسانه‌های وابسته به حکومت روش تهاتر نفت را «دلارزدایی» از اقتصاد ایران می‌نامند. خبرگزاری فارس متعلق به سپاه، تیرماه سال جاری با تحسین تهاتر نفت در برابر کالاهای اساسی نوشت: «طبق راهبرد دلارزدایی، ایران باید بتواند با تنوع‌بخشی مبادی واردات به‌گونه‌ای تراز تجاری خود با کشورها را بازسازی کند که کمترین نیاز به تراکنش دلاری ایجاد شود و این کار با سازوکار مرسوم تهاتر در حال انجام است».

ابراهیم رئیسی پس از سفر به سه کشور آفریقایی کنیا، اوگاندا و زیمباوه اعلام کرد که هدفش از این سفر سه روزه «تامین مواد اولیه» بوده است. او گفت که در این سفر با کشورهای افریقایی به تفاهم رسیده‌اند تا ایران در ازای ارائه مواد پتروشیمی کالاهای اساسی دریافت کند.

ابراهیم رئیسی و هیات همراهش در کنیا با دولت این کشور قراردادی به امضا رساندند که به این کشور نیسان زامیاد (نیسان آبی) صادر و در مقابل از این کشور گوشت قرمز وارد کنند.

مصی

Recent Posts

حمله سایبری آمریکا به کشتی ایرانی مظنون به جاسوسی

شبکه ان‌بی‌سی نیوز به نقل از سه مقام آمریکایی گزارش داد که دولت این کشور…

9 ماه ago

«ایکس» نشان آبی حساب‌ رسانه‌های دولتی جمهوری اسلامی را حذف کرد

شبکه اجتماعی «ایکس» نشان‌ تایید آبی و طلایی را از حساب‌ چند رسانه حکومتی ایران…

9 ماه ago

هشدار وزیر خارجه سوئد به امیرعبداللهیان: توطئه قتل یهودیان در سوئد بر روابط ما تأثیرگذار است

توبیاس بیلستروم، وزیر خارجهٔ سوئد می‌گوید به‌دنبال انتشار گزارش‌هایی از تلاش ایران برای حمله به…

9 ماه ago

هشدارها به نتانیاهو در مورد عملیات جدید ارتش؛ حمله به «رفح» فاجعه‌بار خواهد بود

رهبران کانادا، استرالیا، و نیوزیلند آتش‌بس «فوری» بشردوستانه در جنگ غزه را خواستار شدند و…

9 ماه ago

بازداشت رویا ثابت شهروند بهایی ساکن امارات در شیراز

ماموران اطلاعات سپاه در شیراز، یک شهروند بهایی ساکن امارات به نام «رویا ثابت» را…

9 ماه ago

محمدرضا کارگر پیشه مقدم، وکیل دادگستری بازداشت شد

یک وکیل دادگستری توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت و به یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی…

9 ماه ago