به گزارش فرانیوز، در بیانیه این سه کشور آمده است: در واکنشی مستقیم به عدم پایبندی مستمر و شدید ایران به برجام از سال ۲۰۱۹، دولتهای فرانسه، آلمان و بریتانیا قصد دارند تدابیر مربوط به اشاعه سلاحهای اتمی و همچنین تحریمهای تسلیحاتی و موشکی علیه ایران را بعد از روز گذار طرح جامع اقدام مشترک (برجام) در تاریخ ۱۸ اکتبر ۲۰۲۳ حفظ کنند.
اتحادیه اروپا معتقد است که با توجه به نقض تعهدات برجامی جمهوری اسلامی، ایران نباید از امتیازات برجام بهرهمند شود.
از سویی دیگر، جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده برجام، گفت که او نامه «ای۳» را دریافت کرده و آن را به ایران، چین و روسیه – سایر شرکت کنندگان توافق – منتقل کرده است.
خبرگزاری رویترز نیز در ماههای اخیر به نقل از منابعی نوشت که استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی علیه اوکراین و احتمال انتقال موشکهای ایرانی به روسیه از دلایل لغو نشدن این تحریمها است.
در روزهای اخیر نیز مجلس نمایندگان آمریکا، طرح «مقابله با صادرات موشکهای جمهوری اسلامی» را به تصویب رساند و بر اساس این طرح، اعضای بزرگسال خانوادههای اشخاصی که در «توسعه صنعت موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی» نقش داشتهاند و همچنین کسانی که با نهادهای تحتتحریم معاملات انجام میدهند، تحریم خواهند شد.
مجلس نمایندگان آمریکا سه مصوبه در مورد ایران داشت. لایحه اول تولید و صادرات موشکها و پهپادهای ایران را با تحریم افراد درگیر در این فرآیند هدف قرار میدهد. لایحه دوم تحریمهایی را علیه مقامات بلندپایه دولتی به دلیل «نقض حقوق بشر و حمایت از تروریسم» اعمال میکند. قطعنامه سوم به طور خاص آزار و اذیت اقلیت بهائی توسط حکومت را محکوم می کند.
بر اساس این طرح، رئیسجمهوری آمریکا مکلف است افراد و نهادهای خارجی را که در «توسعه برنامههای موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی» نقش دارند، تحریم و داراییهای آنها را توقیف کند.
همچنین در طرح «مقابله با صادرات موشکهای جمهوری اسلامی»، اعضای بزرگسال خانوادههای کسانی را که در «توسعه صنعت موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی» نقش داشتهاند و همچنین اشخاصی را که با نهادهای تحتتحریم معاملات چشمگیر انجام میدهند، مورد تحریم قرار میدهد.
طرح مجلس نمایندگان، وزارت خارجه آمریکا را موظف میکند درباره تصمیمات مرتبط با محدودسازی بیشتر فعالیتهای موشکی جمهوری اسلامی و تحلیل زنجیرههای تامین ـ که به برنامههای موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی کمک میکند ـ به کنگره گزارش دهد.
پیشتر کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان ایالات متحده در چهارم مرداد ماه دو طرح پیشنهادی در ارتباط با برنامه موشکهای بالستیک ایران و منع لغو تحریمهای اعمال شده آمریکا علیه جمهوری اسلامی را برای تصویب به بررسی گذاشت.
همچنین روز گذشته مجلس نمایندگان ایالات متحده با ۴۱۰ رای موافق و سه رای مخالف «قانون مهسا» را نیز به تصویب رساند.
این قانون دولت را ملزم خواهد کرد مقامهای ارشد جمهوری اسلامی، از جمله علی خامنهای را به دلیل «سرکوب اعتراضات مردم ایران» و «نقض حقوق بشر» مورد تحریم قرار دهد.
این مصوبات برای تبدیل به قانون باید به تصویب سنا و سپس امضای رئیس جمهور آمریکا، جو بایدن، برسد.
پس از امضای رئیس جمهور، جو بایدن موظف خواهد شد ظرف ۹۰ روز در این باره به کنگره آمریکا پاسخ دهد.
هر سال نیز درباره دلایل تمدید یا عدم تمدید این تحریمها به نمایندگان کنگره توضیح دهد.
شبکه انبیسی نیوز به نقل از سه مقام آمریکایی گزارش داد که دولت این کشور…
شبکه اجتماعی «ایکس» نشان تایید آبی و طلایی را از حساب چند رسانه حکومتی ایران…
توبیاس بیلستروم، وزیر خارجهٔ سوئد میگوید بهدنبال انتشار گزارشهایی از تلاش ایران برای حمله به…
رهبران کانادا، استرالیا، و نیوزیلند آتشبس «فوری» بشردوستانه در جنگ غزه را خواستار شدند و…
ماموران اطلاعات سپاه در شیراز، یک شهروند بهایی ساکن امارات به نام «رویا ثابت» را…
یک وکیل دادگستری توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت و به یکی از بازداشتگاههای امنیتی…