Categories: ایران

تایید «طغیان روتاویروس» در ایران توسط مقام وزارت ارشاد

به دنبال هشدارهای متعدد نسبت به شیوع گسترده «روتاویروس» در میان کودکان طی روزهای گذشته، معاون بهداشت وزارت بهداشت ضمن تایید این همه‌گیری با بیان اینکه واکسیناسیون روتاویروس در ایران روتین نیست، از خانواده‌هایی که توانایی دارند خواسته است تا «به‌صورت آزاد» کودکان خود را واکسینه کنند.

به گزارش فرانیوز، از ماه گذشته کودکان بسیاری با علائم اسهال و استفراغ و کم‌آبی شدید، همراه با دل‌درد و دل‌پیچه به بیمارستان‌های مخصوص کودکان در تهران و شهرهای دیگر منتقل شدند و روز شنبه گذشته نیز فرهاد چوبدار رئیس بیمارستان کودکان علی‌اصغر تهران نیز از آغاز همه‌گیری روتاویروس بین کودکان خبر داده بود.

اکنون حسن فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت مدعی شد: «ما این ویروس را همه ساله در زمستان و بهار عمدتاً در کودکان زیر ۵ سال داریم و چیز جدیدی نیست.»

این مقام وزارت بهداشت در خصوص برنامه واکسیناسیون سراسری علیه این بیماری هم وعده داد که «واکسن تولید داخل» تا «پایان سال» تولید می‌شود.

فرشیدی همچنین گفت که پس از تولید واکسن و «تعریف آن در برنامه واکسیناسیون سراسری» به «مادران» اعلام خواهد شد که در چه سنی «فرزندان خود را برای دریافت واکسن بیاورند.»

رئیس بیمارستان کودکان علی‌اصغر در مصاحبه خود با تأکید بر اینکه «با طغیان یک اپیدمی اسهال و استفراغ از طریق ویروسی به نام روتاویروس مواجهیم» عنوان کرده بود که واکسیناسیون روتاویروس در ایران «روتین» نیست و از خانواده‌هایی که «توانایی» دارند خواسته است تا «به‌صورت آزاد» کودکان خود را واکسینه کنند.

وی درباره علائم ابتلا به روتاویروس، گفت: «مهم‌ترین علامت این ویروس اسهال و استفراغ است. این ویروس در همه سنین دیده می‌شود، اما در کودکان بسیار شایع‌تر است و از عوارض آن کم‌آبی بسیار شدید، از دست دادن اشتها، تخریب پرزهای روده و از بین رفتن آنزیم لاکتاز و ایجاد مدفوع اُسموتیک اسیدی است که هم باعث ایجاد صدمات پوستی شده و هم اسهال را طولانی می‌کند؛ به‌طوری که ممکن است تا دو یا سه هفته اسهال ادامه یابد. از طرفی ممکن است منجر به اختلالات قند خون شود و شدیدترین عارضه آن هم کم‌آبی و دهیدراتاسیون است».

اما در مقابل امروز یک مقام دیگر وزارت بهداشت مدعی شد که بیماری روتاویروس در میان کودکان ایرانی شیوع نیافته و نباید برخی از بیمارستان‌ها در این زمینه نسبت به تشویش اذهان عمومی اقدام کنند.

شهنام عرشی سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ممکن است یکی از بیمارستان‌ها ۱۰ مورد ابتلا به روتاویروس به‌عنوان مراجعه‌کننده داشته باشند اما نباید آن را به سطح جامعه منتقل کرد زیرا این بیماری هر سال با آغاز فصل اول سال با علایم گوارشی بروز می‌یابد و موضوع جدیدی نیست.

این در حالی است که روزنامه هم میهن چاپ تهران گزارش داد که بیمارستان مفید در تهران مملو از کودکانی است که با علائم اسهال و استفراغ به این بیمارستان مراجعه کرده‌اند.

مصی

Recent Posts

حمله سایبری آمریکا به کشتی ایرانی مظنون به جاسوسی

شبکه ان‌بی‌سی نیوز به نقل از سه مقام آمریکایی گزارش داد که دولت این کشور…

7 ماه ago

«ایکس» نشان آبی حساب‌ رسانه‌های دولتی جمهوری اسلامی را حذف کرد

شبکه اجتماعی «ایکس» نشان‌ تایید آبی و طلایی را از حساب‌ چند رسانه حکومتی ایران…

7 ماه ago

هشدار وزیر خارجه سوئد به امیرعبداللهیان: توطئه قتل یهودیان در سوئد بر روابط ما تأثیرگذار است

توبیاس بیلستروم، وزیر خارجهٔ سوئد می‌گوید به‌دنبال انتشار گزارش‌هایی از تلاش ایران برای حمله به…

7 ماه ago

هشدارها به نتانیاهو در مورد عملیات جدید ارتش؛ حمله به «رفح» فاجعه‌بار خواهد بود

رهبران کانادا، استرالیا، و نیوزیلند آتش‌بس «فوری» بشردوستانه در جنگ غزه را خواستار شدند و…

7 ماه ago

بازداشت رویا ثابت شهروند بهایی ساکن امارات در شیراز

ماموران اطلاعات سپاه در شیراز، یک شهروند بهایی ساکن امارات به نام «رویا ثابت» را…

7 ماه ago

محمدرضا کارگر پیشه مقدم، وکیل دادگستری بازداشت شد

یک وکیل دادگستری توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت و به یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی…

7 ماه ago