مشاور امور زنان وزارت آموزش و پرورش از پیشنهاد اجرای طرح « محرم سازی مدارس» با هدف شادابی و نشاط دختران خبر داد، طرحی که بسیاری از کارشناسان در ایران آن را در عمل «طرح استتار مدارس دخترانه» خواندهاند.
به گزارش فرانیوز، رابعه امامی رضوی، مشاور امور زنان وزارت آموزش و پرورش، روز یکشنبه ۲۷ فروردین ماه گفت: از پیشنهادات حوزه امور زنان به مدیران و مسئولان، اجرای جدی محرمسازی در مدارس دخترانه با هدف شادابی و نشاط دختران است.
این مقام وزارت آموزش و پرورش افزود که برنامههای مختلفی در این وزارتخانه در مورد «اجرای طرح عفاف و حجاب در مدارس» وجود دارد و هدف این برنامهها «فرهنگسازی در بین دختران دانشآموز برای ترویج زیست عفیفانه» است.
امامی رضوی به برگزاری نشستهایی با هدف «تقویت اعتقادی و اخلاقی معلمان زن و دختران دانش آموز» به عنوان برنامههایی اشاره کرد که وزارت آموزش و پرورش در راستای تاکید مقامهای جمهوری اسلامی بر اجرای «طرح حجاب و عفاف» در سراسر کشور اجرا میکند.
مشاور امور زنان وزارت آموزش و پرورش به گنجاندن «آموزش معیارهای رفتار زن و مرد در خانواده و جامعه» در کتابهای درسی به عنوان یکی دیگر از برنامههای وزارت آموزش و پرورش در جهت گسترش حجاب اجباری اشاره کرد.
محرمسازی مدارس دختران اولینبار در دوره پنجم مجلس شورای اسلامی در نیمه دهه هفتاد خورشیدی با عنوان «محرمسازی محیطهای آموزشی» ارائه شد. در این طرح بر «استتار مدارس دخترانه، افزایش ارتفاع دیوارهای مدارس» و منع حضور معلمان و دبیران مرد تاکید شده بود.
مدارس دخترانه در این طرح در عمل با تفکیک جنسیتی صد درصدی، ممنوعیت حضور معلمان و دبیران مرد و در میان دیوارهای بلند و پنجرههای پوشیده؛ از انظار پنهان شده و به سبک «اندرونی» اداره میشوند. در مقابل دختران دانشآموز اجازه خواهند یافت سر کلاس در صورت تمایل مقنعه خود را بردارند.
بسیاری از کارشناسان در ایران این طرح را در عمل «طرح استتار مدارس دخترانه» خواندهاند. اهمیت این طرح در میان مقامهای جمهوری اسلامی چنان است که سازمان نوسازی مدارس کشور را نیز موظف کردهاند در طراحی مدارس جدید دخترانه از اواخر دهه ۸۰، این مدارس به گونهای ساخته شوند که «استتار» کامل در آن رعایت شده باشد.
مخالفان این طرح نیز در طول همه این سالها تاکید کردهاند که هدف «طرح محرمسازی» در عمل « به محدود کردن بیشتر دانشآموزان دختر» است اما مقامهای حکومتی و دولتی برای اجرای آن از عناوینی چون «فراهم آوردن محیط آزاد برای دانشآموزان دختر» و «شادابسازی مدارس» استفاده میکنند.
برخی رسانهها در ایران از جمله سایت خبرآنلاین پیش از این در گزارشهایی نتیجه اجرای «طرح محرمسازی مدارس دخترانه» را «بالا بردن دیوارهای مدارس دخترانه و مستتر کردن آنها با حفاظهای متعدد» توصیف و تاکید کردهاند که این طرح در عمل نمیتواند در شادابسازی دختران تاثیری داشته باشد، بلکه منجر به نزدیکتر شدن بیش از پیش فضای مدارس دخترانه ایران به زندانها میشود.
صحبت از اجرای این طرح با ادعای هدفمندی آن در راستای شادابی و نشاط دختران دانش آموز درحالی زده می شود که پس از گذشت چندماه از آغاز ماجرای مشکوک حملات شیمیایی به مدارس کشور، هیچ پاسخ روشنی برای آن از سوی مسئولان مربوطه داده نشده و نهایتا آن را ناشی از شیطنت دانش آموزان خوانده اند.
شبکه انبیسی نیوز به نقل از سه مقام آمریکایی گزارش داد که دولت این کشور…
شبکه اجتماعی «ایکس» نشان تایید آبی و طلایی را از حساب چند رسانه حکومتی ایران…
توبیاس بیلستروم، وزیر خارجهٔ سوئد میگوید بهدنبال انتشار گزارشهایی از تلاش ایران برای حمله به…
رهبران کانادا، استرالیا، و نیوزیلند آتشبس «فوری» بشردوستانه در جنگ غزه را خواستار شدند و…
ماموران اطلاعات سپاه در شیراز، یک شهروند بهایی ساکن امارات به نام «رویا ثابت» را…
یک وکیل دادگستری توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت و به یکی از بازداشتگاههای امنیتی…