Categories: ایران

ادعای وزارت علوم: هیچ استادی به‌دلیل مسائل سیاسی اخراج نشده است، از نظر علمی ناتوان بودند

به‌رغم انتشار خبرها و گزارش‌های متعدد در چند ماه گذشته از اخراج شمار بسیاری از استادان دانشگاه‌ها به‌دلیل حمایت از اعتراضات، در قالب قطع همکاری یا بازنشستگی اجباری و یا تعلیق، معاون حقوقی وزارت علوم ادعا کرد «هیچ استادی به‌دلیل مسائل سیاسی اخراج نشده است».

مرتضی فرخی روز دوشنبه ۲۴ بهمن به ایسنا گفت آماری از اخراج اساتید دانشگاه‌ها پس از اعتراضات اخیر «وجود ندارد»، و در عین حال ادعا کرد «اگر مواردی از اخراج اساتید مطرح می‌شود، دلیل آن ناتوانی علمی و عدم دریافت‌ پایه‌ها در زمان مقرر است».

این در حالی است که منابع خبری دانشگاهی و همچنین برخی استادان اخراج‌شده در ماه‌های گذشته از خبرهای متعددی از تعلیق و یا اخراج ده‌ها استاد از دانشگاه‌های متعدد در سراسر کشور منتشر کرده‌اند.

تازه‌ترین مورد از اخبار اخراج اساتید به‌دلیل حمایت از اعتراضات مربوط به حسن باقری‌نیا، استاد دانشگاه حکیم سبزواری، است.

این استاد دانشگاه پانزدهم بهمن ماه ضمن انتشار یادداشتی در صفحه اینستاگرام خود با شعار «زن، زندگی، آزادی»، از تهدیدهای نیروهای امنیتی علیه خود خبر داده و این نیروها را «رسوای عالم» خوانده بود.

علاوه بر این، با شکایت سازمان اطلاعات سپاه پاسداران پرونده‌ای علیه این استاد دانشگاه در شعبه ۹۰۲ بازپرسی دادگاه انقلاب مشهد تشکیل شده که در آن حسن باقری‌نیا را به «اغوا یا تحریک مردم به جنگ و کشتار با یکدیگر به قصد برهم زدن امنیت کشور»، «تحریک مخاطبان به خشونت در فضای مجازی» و «انتشار اخبار کذب به قصد تشویش اذهان عمومی» متهم کرده‌اند.

پیش از آن، امیر مازیار، عضو هیئت علمی دانشکده علوم نظری و مطالعات عالی هنر دانشگاه تهران، هم از تعلیق خود و همچنین تعلیق کوروش گلناری دیگر استاد این دانشگاه خبر داده بود.

این استاد دانشگاه همچنین فاش کرد که «برخی دیگر از همکاران نیز تحت فشارهای گوناگون، از جمله برای امضا یا نگارش نامه‌هایی قرار دارند؛ امری که در دیگر دانشگاه‌ها و مؤسسه‌های آموزشی و پژوهشی هم اتفاق افتاده ‌است.»

اخراج امیر نیک‌پی، استاد جامعه‌شناسی و انسان‌شناسی دانشگاه بهشتی، هم چهارمین مورد از اخراج استادان دانشگاه بهشتی پس از نگار ذیلابی از دانشکده الهیات، محمد راغب از دانشکده ادبیات و اسلام ناظمی از دانشکده مهندسی کامپیوتر بود.

در یک نمونهٔ دیگر، در پی اعلام بازنشستگی اجباری دست‌کم ۹ استاد دانشگاه تهران مرکز، سوسن صفاوردی، یکی از این استادان، از اقدام صورت‌گرفته با عنوان «اخراج محترمانه» نام برد و گفت که بازنشستگی دسته‌جمعی استادان روز ۱۱ بهمن بدون آمادگی قبلی و در تماس از دفتر رئیس این دانشگاه در حالی صورت گرفت که دروس آن‌ها هنوز روی بُرد دانشگاه بود.

این‌ها تازه‌ترین نمونه‌ها از اخراج استادان دانشگاه در جریان سرکوب اعتراضات «زن زندگی آزادی» است که مرتضی فرخی در گفت‌وگو با ایسنا ادعا کرده است «برخی رسانه‌ها بازتاب غیردقیقی از این موضوع داشته‌اند، اما اطلاعاتی که در دسترس معاونت حقوقی وزارت علوم است از قطع همکاری به دلیل مسائل علمی حکایت می‌کند».

معاون حقوقی وزارت علوم در توضیحات خود هیچ جزئیاتی از این «اطلاعات در دسترس» ارائه نکرد.

سوسن صفاوردی، استاد اخراج‌ شدهٔ دانشگاه تهران مرکز، از اخراج استادان دانشگاه در چند ماه اخیر با عنوان «تسویه» و «پاک‌سازی» یاد کرده است.

سلین

Recent Posts

حمله سایبری آمریکا به کشتی ایرانی مظنون به جاسوسی

شبکه ان‌بی‌سی نیوز به نقل از سه مقام آمریکایی گزارش داد که دولت این کشور…

7 ماه ago

«ایکس» نشان آبی حساب‌ رسانه‌های دولتی جمهوری اسلامی را حذف کرد

شبکه اجتماعی «ایکس» نشان‌ تایید آبی و طلایی را از حساب‌ چند رسانه حکومتی ایران…

7 ماه ago

هشدار وزیر خارجه سوئد به امیرعبداللهیان: توطئه قتل یهودیان در سوئد بر روابط ما تأثیرگذار است

توبیاس بیلستروم، وزیر خارجهٔ سوئد می‌گوید به‌دنبال انتشار گزارش‌هایی از تلاش ایران برای حمله به…

7 ماه ago

هشدارها به نتانیاهو در مورد عملیات جدید ارتش؛ حمله به «رفح» فاجعه‌بار خواهد بود

رهبران کانادا، استرالیا، و نیوزیلند آتش‌بس «فوری» بشردوستانه در جنگ غزه را خواستار شدند و…

7 ماه ago

بازداشت رویا ثابت شهروند بهایی ساکن امارات در شیراز

ماموران اطلاعات سپاه در شیراز، یک شهروند بهایی ساکن امارات به نام «رویا ثابت» را…

7 ماه ago

محمدرضا کارگر پیشه مقدم، وکیل دادگستری بازداشت شد

یک وکیل دادگستری توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت و به یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی…

7 ماه ago