به گزارش فرانیوز منابع خبری داخلی، این دو شمشیرباز «اسلحه اپه» ایران که به جمع ورزشکاران مهاجر اضافه شده و از ایران مهاجرت میکنند، از مدالآوران در این رشته هستند.
برخی منابع خبری مانند وبسایت «جماران»، مقصد نهایی این دو ورزشکار مهاجر برای خروج از ایران را کشور «کانادا» اعلام کردهاند.
خبرگزاری مهر در این باره نوشت: فدراسیون شمشیربازی که این روزها دغدغه آماده سازی و اعزام ملی پوشان اسلحه سابر به میادین انتخابی المپیک را دارد همزمان درگیر مهاجرت ورزشکارانش است. چالشی که مدت هاست در این رشته آغاز شده و همچنان ادامه داد.
مهسا پوررحمتی عضو تیم ملی اسلحه اپه بانوان ایران همراه با همسرش محمد رحیمی که وی هم از اهالی شمشیربازی به حساب میآید اقدام به ترک ایران به قصد اقامت در کانادا کرده اند. پیش از وی هم محمد رضایی از ملی پوشان اسلحه اپه نیز به آمریکا مهاجرت کرده بود.
شمشیربازی ایران پیش از این و در یکی دو سال اخیر مهاجرت افراد دیگر از جامعه خود را شاهد بود. از جمله پیمان فخری سرمربی تیم ملی اسلحه سابر که بعد از بازیهای المپیک توکیو ایران را ترک و عازم آمریکا شد. مجتبی عابدینی ملی پوش اسلحه سابر ایران که در بازیهای المپیک لندن، ریو و توکیو حضور داشت نیز ماه هاست که خارج از کشور و درترکیه به سر میبرد.
آرین و آرمان خیابانی که سابقه عضویت در تیمهای شمشیربازی ردههای نوجوانان و جوانان را دارند نیز شمشیربازان ایرانی هستند که مهاجرت کردهاند.
مهسا پوررحمتی در سال ۸۴ شمشیربازی را در شهر تبریز آغاز کرد. او در سال ۸۶ به عضویت تیم ملی ایران درآمد و اولین مدال انفرادی آسیایی در تاریخ شمشیربازی زنان ایران در اسلحه اپه را نیز سال ۹۲ بهدست آورد.
(امیر) محمد رحیمی، همسر مهسا پوررحمتی نیز عناوین قهرمانی شمشیربازی همچون قهرمانی استان اردبیل را در کارنامه کاری خود دارد.
خانم پوررحمتی روز شنبه ۱۱ آذر عکسها و ویدئوهایی از خروج خود از ایران و حضور در فرودگاههای ایران و کانادا در استوری حساب کاربری خود در اینستاگرام منتشر کرده است.
او همچنین با انتشار عکس از چمدانهایش نوشته است: «حرفی برای گفتن ندارم».
بنا بر اعلام رسانههای داخلی محمد رحیمی، همسر او، در ماههای آینده به او خواهد پیوست.
در اواخر بهار سال جاری، روزنامه «شرق» چاپ تهران در شماره سهشنبه بیست و سوم خرداد ماه خود با اشاره به اینکه «فاطمه روحانی، ملیپوش سابق ایران، به آلمان پناهنده شد»، نوشت: او یکی از «ورزشکاران با سابقه تکواندوی ایران» بود.
به نوشته این رسانه، فاطمه روحانی به دلیل «موضوعات سیاسی» و آنچه بهطور کلی «ایجاد مشکل بر سر مسیرش» اعلام شده، از ایران رفته و درخواست پناهندگی داده است.
از سوی دیگر، برخی رسانهها نیز ابتدای سال از مهاجرت مرجان کلهر، نخستین زن المپیکی اسکی که «پرچمدار» کاروان ایران در رقابتهای «المپیک زمستانی ۲۰۱۰ ونکوور» بود نیز خبر داده و اعلام کردند که او همراه با همسرش پوریا ساوه شمشکی، کاپیتان پیشین «اسکی آلپاین» به کشور فرانسه رفتهاند.
بهمنماه ۱۴۰۱ و پس از پناهنده شدن عاطفه احمدی، دیگر اسکیباز و «پرچمدار» کاروان ایران در رقابتهای «المپیک زمستانی ۲۰۲۲ پکن» به کشور آلمان هم خبرگزاری «مهر» نوشته بود: تا به حال «۶۶ ورزشکار حرفهای» به کشورهای دیگر پناهنده شده و فعالیتشان را با پرچمی غیر از پرچم ایران پیش گرفتهاند.
«رصدخانه مهاجرت ایران» که زیر مجموعه دانشگاه شریف تهران است و با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری فعالیت میکند، در گزارشی درباره تاثیر عوامل درونی و بیرونی برای میل به مهاجرت نخبگان علمی، فرهنگی و ورزشی، آورده بود که آنها بیشتر به دلیل عوامل بیرونی یعنی «شرایط کشور»، میل به مهاجرت دارند.
شبکه انبیسی نیوز به نقل از سه مقام آمریکایی گزارش داد که دولت این کشور…
شبکه اجتماعی «ایکس» نشان تایید آبی و طلایی را از حساب چند رسانه حکومتی ایران…
توبیاس بیلستروم، وزیر خارجهٔ سوئد میگوید بهدنبال انتشار گزارشهایی از تلاش ایران برای حمله به…
رهبران کانادا، استرالیا، و نیوزیلند آتشبس «فوری» بشردوستانه در جنگ غزه را خواستار شدند و…
ماموران اطلاعات سپاه در شیراز، یک شهروند بهایی ساکن امارات به نام «رویا ثابت» را…
یک وکیل دادگستری توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت و به یکی از بازداشتگاههای امنیتی…