به گزارش فرانیوز به نقل از رادیو فردا، دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری روز چهارشنبه ۲۵ بهمن در بیانیهای اعلام کرد که سه فرد و چهار نهاد را در ارتباط با تهیه فناوری پیشرفته ایالات متحده برای استفاده بانک مرکزی جمهوری اسلامی و بهدلیل نقض محدودیتها و تحریمهای صادراتی آمریکا، در فهرست تحریمهای خود قرار داده است.
بر اساس این بیانیه، در میان کالاها و فناوریهای ارسالی برای بانک مرکزی ایران، مواردی وجود داشتند که توسط دفتر صنعت و امنیت وزارت بازرگانی ایالات متحده بهعنوان اقلام امنیتی و اطلاعاتی طبقهبندی شدهاند که تحت کنترلهای امنیت ملی و ضد تروریسم قرار دارند.
بانک مرکزی جمهوری اسلامی پیشتر در سال ۲۰۱۹ به خاطر نقش آن در حمایت مالی از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیروی قدس و حزبالله لبنان تحریم شده بود.
برایان نلسون، معاون وزیر خزانهداری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی، در این زمینه گفت: «بانک مرکزی ایران نقش مهمی در حمایت مالی از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و حزبالله لبنان، دو بازیگر کلیدی دارد، که قصد بیثبات کردن بیشتر خاورمیانه را دارند».
او افزود: «ایالات متحده به استفاده از تمام ابزارهای موجود برای مختل کردن تلاشهای غیرقانونی رژیم ایران برای تهیه فناوری حساس و حیاتی ایالات متحده ادامه خواهد داد.»
شرکت «خدمات انفورماتیک» که زیر مجموعه بانک مرکزی جمهوری اسلامی است، دو موسسه اماراتی، یک موسسه ترکیه و سه فرد به نامهای سید ابوطالب نجفی، محمدرضا خادمی و پوریا میردامادی در فهرست تحریمهای جدید آمریکا قرار گرفتهاند.
یکی از موسسات اماراتی با حروف اختصاری «ای بی اس» متهم شده که کالاها و فناوری ویژه ایالات متحده را از بیش از چند شرکت آمریکایی، هم به صورت غیرمستقیم و هم از طریق فروشندگان شخص ثالث، برای تحویل به بانک مرکزی ایران خریداری کرده ولی به دروغ ادعا کرده که خود کاربر نهایی محصولات است.
به گفته دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری، سید ابوطالب نجفی مدیر عامل شرکت خدمات انفورماتیک بر «خرید غیرقانونی» اقلام خریداریشده نظارت داشته است.
شرکت خدمات انفورماتیک همچنین با محمدرضا خادمی، رئیس شرکت بازرگانی «جنرال فریدام استار» مستقر در امارات، برای تسهیل حملونقل کالا به ایران همکاری دارد.
آقای خادمی متهم شده که با استفاده از شرکت خود گواهیهای جعلی خریدار نهایی را برای تسهیل این محمولهها ارائه میکرد که نشان میداد این کالاها به کشورهایی غیر از ایران میرود.
به گفته وزارت خزانهداری آمریکا، شرکت خدمات انفورماتیک همچنین یک شعبه در ترکیه به نام «تد» دارد که کالاها و فناوری ایالات متحده را با هماهنگی شرکتهای صوری خریداری میکند. پوریا میردامادی، کارمند شرکت خدمات انفورماتیک و دارای دوتابعیت دوگانه فرانسوی- ایرانی، در فعالیتهای «تد» مشارکت دارد.
شرکت خدمات انفورماتیک به عنوان بازوی فناوری بانک مرکزی ایران شناخته میشود که بر شبکه تسویه حساب الکترونیکی بانکداری ایران (شتاب)، نظارت دارد و وابسته به شاپرک (شبکه پرداخت الکترونیکی کارت ایران) است. این شرکت اخیراً نیز پلتفرم ارز دیجیتال بانک مرکزی را توسعه داده است.
شبکه انبیسی نیوز به نقل از سه مقام آمریکایی گزارش داد که دولت این کشور…
شبکه اجتماعی «ایکس» نشان تایید آبی و طلایی را از حساب چند رسانه حکومتی ایران…
توبیاس بیلستروم، وزیر خارجهٔ سوئد میگوید بهدنبال انتشار گزارشهایی از تلاش ایران برای حمله به…
رهبران کانادا، استرالیا، و نیوزیلند آتشبس «فوری» بشردوستانه در جنگ غزه را خواستار شدند و…
ماموران اطلاعات سپاه در شیراز، یک شهروند بهایی ساکن امارات به نام «رویا ثابت» را…
یک وکیل دادگستری توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت و به یکی از بازداشتگاههای امنیتی…