به گزارش فرانیوز، وزارت خزانهداری آمریکا در بیانیهای گفت این تحریمها را با هماهنگی بریتانیا اعمال کرده و با این تحریمها، مقامات اصلی حماس و روشهایی که جمهوری اسلامی از طریق آنها از حماس و همچنین «گروه جهاد اسلامی فلسطین» حمایت میکند، هدف قرار داده است.
دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری ایالات متحده روز جمعه پنجم آبان در واکنش به «حملات وحشیانه» هفتم اکتبر حماس علیه اسرائیل و افراد غیرنظامی در این کشور، دور دوم تحریمها را علیه مقامات و شبکههای مالی کلیدی مرتبط با این گروه اعمال کرده بود.
آمریکا، اتحادیه اروپا، و ژاپن گروه شبهنظامی حماس را که تحت حمایت جمهوری اسلامی قرار دارد، به عنوان یک گروه تروریستی شناسایی کردهاند.
وزیر خزانه داری آمریکا، جنت یلن، در بیانیهای گفت: «ایالات متحده به همکاری با شرکای ما از جمله بریتانیا ادامه میدهد تا حماس را از توانایی جمع آوری و استفاده از منابع مالی برای انجام جنایات خود محروم کند».
خانم یلن گفت: «اقدامات حماس رنج بسیار زیادی ایجاد کرد و نشان داد که تروریسم در انزوا رخ نمیدهد. ما به همراه شرکای خود قاطعانه به سمت تخریب زیرساختهای مالی حماس، قطع [دسترسی] آنها به منابع مالی خارجی و مسدود کردن کانالهای مالی جدیدی که آنها برای اقدامات شنیع خود به دنبال آنها هستند، حرکت میکنیم».
به گزارش رویترز، اسرائیل میگوید در مرگبارترین روز تاریخ ۷۵ ساله خود، حماس در حمله ۱۵ مهر ماه ۱۲۰۰ نفر را کشت و حدود ۲۴۰ نفر را با خود گروگان گرفت و به غزه برد.
بر اساس یک گزارش روزنامه تایمز اسرائیل، اسرائیل پیشتر اعلام کرده بود که حدود ۱۴۰۰ نفر در حمله حماس کشته شدهاند اما این رقم را اصلاح کرد و گفت حدود ۱۲۰۰ نفر کشته شدهاند. اسرائیل میگوید حدود ۱۵۰۰ عضو حماس نیز طی آن حمله کشته شدند.
از جمله افرادی که واشنگتن آنها را تحریم کرد محمود خالد الزهار ، یکی از اعضای ارشد و یکی از بنیانگذاران حماس، نماینده گروه «جهاد اسلامی» در ایران و معاون دبیرکل «جهاد اسلامی» مستقر در دمشق و رهبر شاخه شبه نظامی «جهاد اسلامی» هستند.
یک صرافی مستقر در لبنان به نام «نبیل شومان» نیز تحریم شد. وزارت خزانه داری آمریکا این شرکت را متهم کرد که به عنوان مجرای انتقال وجوه به حماس عمل کرده است و گفت این صرافی دهها میلیون دلار به حماس منتقل کرده است.
اقدامات روز سهشنبه هر گونه داراییهای تحریم شدهها در ایالات متحده را مسدود میکند و به طور کلی آمریکاییها را از معامله با آنها منع میکند. کسانی که با آنها معاملات خاصی انجام می دهند نیز در معرض خطر تحریم شدن قرار می گیرند.
در روزهای گذشته و در جریان اولین تحریمها علیه حماس پس از حمله اخیر این گروه به اسرائیل، ایالات متحده از اعمال تحریم علیه ۱۰ عضو ارشد یک شبکه مالی بزرگ از اعضای حماس در غزه، قطر، ترکیه، سودان و الجزایر خبر داد.
تاکنون حدود هزار نفر از «اعضای گروههای تروریستی تحت حمایت جمهوری اسلامی» از جمله حماس و حزبالله از سوی آمریکا تحریم شدهاند.
شبکه انبیسی نیوز به نقل از سه مقام آمریکایی گزارش داد که دولت این کشور…
شبکه اجتماعی «ایکس» نشان تایید آبی و طلایی را از حساب چند رسانه حکومتی ایران…
توبیاس بیلستروم، وزیر خارجهٔ سوئد میگوید بهدنبال انتشار گزارشهایی از تلاش ایران برای حمله به…
رهبران کانادا، استرالیا، و نیوزیلند آتشبس «فوری» بشردوستانه در جنگ غزه را خواستار شدند و…
ماموران اطلاعات سپاه در شیراز، یک شهروند بهایی ساکن امارات به نام «رویا ثابت» را…
یک وکیل دادگستری توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت و به یکی از بازداشتگاههای امنیتی…